Prijeli osumljenca za napad na bus

Foto: EPA
Foto: EPA
Potem ko je turški nogomet konec tedna zamajal incident, v katerem so streljali na avtobus Fenerbahčeja in ranili voznika, je policija danes sporočila, da je prijela dva osumljenca za napad.
Oglej si celoten članek

Zaradi napada je vodstvo turške nogometne zveze za en teden prekinilo vsa tekmovanja, klub iz Istanbula pa ne namerava igrati tekem do razjasnitve zadev.

Policija je v torek aretirala dva moška, stara 27 in 38 let, ki sta domnevno vpletena v strelski obračun. Policija je najprej našla orožje, potem pa še oba osumljenca, od katerih je eden zasledoval avtobus in sporočal njegovo lokacijo, drugi pa je nato streljal.

Strelski napad se je zgodil v soboto zvečer, ko se je ekipa Fenerbahčeja vračala z gostovanja, na katerem je s 5:1 ugnala Caykur Rizespor.

Pri prevozu na letališče, od koder so odšli v Istanbul, so streli prebili vetrobransko steklo in ranili voznika, ki pa je ohranil prisebnost in preprečil, da bi vozilo zdrvelo s cestišča. Njegovo življenje ni ogroženo, člani ekipe pa niso bili poškodovani.

V vodstvu turške lige so se odločili, da teden dni ne bodo igrali tekem. Predsednik zveze Yildirim Demiroren je pojasnil, da so se z odločitvijo strinjali vsi klubi. Na sestanku izvršnega odbora Fenerbahčeja pa je klub sklenil, da ne bo igral tekem, dokler ne bo končana preiskava o napadu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.