Šport > Nogomet
28 ogledov

Prijeli osumljenca za napad na bus

Fenerbahce, napad EPA
Potem ko je turški nogomet konec tedna zamajal incident, v katerem so streljali na avtobus Fenerbahčeja in ranili voznika, je policija danes sporočila, da je prijela dva osumljenca za napad.

Zaradi napada je vodstvo turške nogometne zveze za en teden prekinilo vsa tekmovanja, klub iz Istanbula pa ne namerava igrati tekem do razjasnitve zadev.

Policija je v torek aretirala dva moška, stara 27 in 38 let, ki sta domnevno vpletena v strelski obračun. Policija je najprej našla orožje, potem pa še oba osumljenca, od katerih je eden zasledoval avtobus in sporočal njegovo lokacijo, drugi pa je nato streljal.

Strelski napad se je zgodil v soboto zvečer, ko se je ekipa Fenerbahčeja vračala z gostovanja, na katerem je s 5:1 ugnala Caykur Rizespor.

Pri prevozu na letališče, od koder so odšli v Istanbul, so streli prebili vetrobransko steklo in ranili voznika, ki pa je ohranil prisebnost in preprečil, da bi vozilo zdrvelo s cestišča. Njegovo življenje ni ogroženo, člani ekipe pa niso bili poškodovani.

V vodstvu turške lige so se odločili, da teden dni ne bodo igrali tekem. Predsednik zveze Yildirim Demiroren je pojasnil, da so se z odločitvijo strinjali vsi klubi. Na sestanku izvršnega odbora Fenerbahčeja pa je klub sklenil, da ne bo igral tekem, dokler ne bo končana preiskava o napadu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.