Prijetno presenečenje: Slovenka bronasta na SP v Glasgowu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Lia Apostolovski na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu osvojila bronasto medaljo v skoku v višino.
Oglej si celoten članek

Težko govorimo o senzaciji, saj je bila 23-letna Lia Apostolovski v zadnjem času v zares izvrstni formi, toda ob izjemni konkurenci na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu si ji je pred začetkom tekmovanja le malokdo upal pripisati kolajno. Zanjo je tokrat zadoščalo 195 centimetrov, ki jih je preskočila v prvem poskusu. To je sicer tudi izenačitev njenega osebnega rekorda.

Na 197 centimetrov je Lia Apostolovski, sicer hčerka nekdanjega skakalca v višino Saša Apostolovskega, letvico podrla, nato pa do konca tekmovanja ni več skakala. To je zadoščalo za bron, zmage se je prav z odličnim zadnjim skokom na 199 centimetrov razveselila Avstralka Nicola Olyslagers, druga je bila Ukrajinka Jaroslava Magučih. Ukrajinka je sicer branila naslov svetovne prvakinje, a jo je tokrat ugnala Avstralka Olyslagers.

Foto: Profimedia Jaroslava Magučih, Nicola Olyslagers in Lia Apostolovski

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.