"Priložnost za lep rezultat"

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenija bo na svetovnem prvenstvu v Katarju igrala v skupini A s svetovnimi prvaki Španci, Katarci, Belorusi, Brazilci in Čilenci.
Oglej si celoten članek

"Slovenija v skupini s Čilom, Brazilijo, Belorusijo, Katarjem in Španijo. To je lepa priložnost za še en odličen rezultat na svetovnem prvenstvu," je žreb v Dohi na twitterju pokomentiral slovenski reprezentant Dragan Gajić. Svetovno prvenstvo bo potekalo od 15. januarja do 1. februarja prihodnje leto.

V slovenskem taboru pred začetkom žreba - ta je bil delno prirejen, saj je Katar, potem ko so izžrebali reprezentance iz skupine 6, 5, 4, 2 in 1, sam izbral skupino, v kateri bo igral - niso imeli posebnih želja. Primaren cilj je uvrstitev v osmino finala, izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića pa ne skrivajo, da bodo skušali narediti prvi korak na poti do poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016, kar bi bil za slovenske rokometaše že tretji olimpijski nastop po igrah v Sydneyju leta 2000 in štiri leta kasneje v Atenah.

"Žreb kot žreb, na njega ne moreš vplivati. Po njem smo lahko zadovoljni, saj se križamo s skupino B. Imamo lepo priložnost, vse pa bo odvisno od nas samih," pa je dejal slovenski selektor Boris Denić in dodal: "Dejstvo je, da proti nobenemu tekmecu ne bomo mogli igrati preračunljivo. Proti vsem bomo morali prikazati maksimalno predstavo od prve do zadnje minute. Z naše strani ne bo nobenih kalkulacij, tudi v Braziliji in Čilu igrajo rokomet, čeprav jih ne poznamo dovolj."

Slovenija je na dosedanjih šestih nastopih na svetovnih prvenstvih najboljšo uvrstitev dosegla v začetku lanskega leta, ko je v Španiji osvojila četrto mesto. Nastopila je še na Islandiji leta 1995, v Franciji leta 2001, na Portugalskem leta 2003, v Tuniziji leta 2005 ter v Nemčiji leta 2007, na teh sklepnih turnirjih pa se je uvrstila med desetim in 18. mestom.

Vse tekme na 24. svetovnem prvenstvu bodo na sporedu v Dohi, kjer bodo na voljo štirje sodobni objekti: dvorana Al Sad sprejme 7700, Aspire 15.500, Lusail 15.300, dvorana katarske rokometne zveze pa 5500 gledalcev.

Tekmovalni sistem ostaja nespremenjen. V prvem delu bo 24 reprezentanc razvrščenih v štiri skupine, osmino finala in nadaljnje tekme na izločanje si bodo izborile po štiri najboljše reprezentance iz skupinskega dela, medtem ko bodo peto- in šestouvrščene izbrane vrste nastopile v tako imenovanem predsedniškem pokalu.

* Skupine na SP:
- skupina A: Španija, Slovenija, Katar, Belorusija, Brazilija in Čile;
- skupina B: Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Avstrija, Tunizija in Iran;
- skupina C: Francija, Švedska, Alžirija, Češka, Egipt in Združeni arabski emirati;
- skupina D: Danska, Poljska, Rusija, Argentina, Bahrajn in Nemčija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.