Šport
22 ogledov

"Priložnost za lep rezultat"

Gajić Wisniewski Slovenija Poljska SP svetovno prvenstvo Zaragoza EPA
Slovenija bo na svetovnem prvenstvu v Katarju igrala v skupini A s svetovnimi prvaki Španci, Katarci, Belorusi, Brazilci in Čilenci.

"Slovenija v skupini s Čilom, Brazilijo, Belorusijo, Katarjem in Španijo. To je lepa priložnost za še en odličen rezultat na svetovnem prvenstvu," je žreb v Dohi na twitterju pokomentiral slovenski reprezentant Dragan Gajić. Svetovno prvenstvo bo potekalo od 15. januarja do 1. februarja prihodnje leto.

V slovenskem taboru pred začetkom žreba - ta je bil delno prirejen, saj je Katar, potem ko so izžrebali reprezentance iz skupine 6, 5, 4, 2 in 1, sam izbral skupino, v kateri bo igral - niso imeli posebnih želja. Primaren cilj je uvrstitev v osmino finala, izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića pa ne skrivajo, da bodo skušali narediti prvi korak na poti do poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016, kar bi bil za slovenske rokometaše že tretji olimpijski nastop po igrah v Sydneyju leta 2000 in štiri leta kasneje v Atenah.

"Žreb kot žreb, na njega ne moreš vplivati. Po njem smo lahko zadovoljni, saj se križamo s skupino B. Imamo lepo priložnost, vse pa bo odvisno od nas samih," pa je dejal slovenski selektor Boris Denić in dodal: "Dejstvo je, da proti nobenemu tekmecu ne bomo mogli igrati preračunljivo. Proti vsem bomo morali prikazati maksimalno predstavo od prve do zadnje minute. Z naše strani ne bo nobenih kalkulacij, tudi v Braziliji in Čilu igrajo rokomet, čeprav jih ne poznamo dovolj."

Slovenija je na dosedanjih šestih nastopih na svetovnih prvenstvih najboljšo uvrstitev dosegla v začetku lanskega leta, ko je v Španiji osvojila četrto mesto. Nastopila je še na Islandiji leta 1995, v Franciji leta 2001, na Portugalskem leta 2003, v Tuniziji leta 2005 ter v Nemčiji leta 2007, na teh sklepnih turnirjih pa se je uvrstila med desetim in 18. mestom.

Vse tekme na 24. svetovnem prvenstvu bodo na sporedu v Dohi, kjer bodo na voljo štirje sodobni objekti: dvorana Al Sad sprejme 7700, Aspire 15.500, Lusail 15.300, dvorana katarske rokometne zveze pa 5500 gledalcev.

Tekmovalni sistem ostaja nespremenjen. V prvem delu bo 24 reprezentanc razvrščenih v štiri skupine, osmino finala in nadaljnje tekme na izločanje si bodo izborile po štiri najboljše reprezentance iz skupinskega dela, medtem ko bodo peto- in šestouvrščene izbrane vrste nastopile v tako imenovanem predsedniškem pokalu.

* Skupine na SP:
- skupina A: Španija, Slovenija, Katar, Belorusija, Brazilija in Čile;
- skupina B: Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Avstrija, Tunizija in Iran;
- skupina C: Francija, Švedska, Alžirija, Češka, Egipt in Združeni arabski emirati;
- skupina D: Danska, Poljska, Rusija, Argentina, Bahrajn in Nemčija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.