Primorska slavi premierno lovoriko

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Imamo novega zmagovalca slovenskega košarkarskega pokala.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Sixt Primorske so novi pokalni prvaki Slovenije. V finalu zaključnega turnirja pokala Spar v Ljubljani so premagali Šenčur GGD (83:63).

Za klub iz Kopra, ki je bil ustanovljen šele pred dvema letoma, je to največji uspeh v zgodovini in hkrati prva lovorika v njegovih vitrinah. Sixt Primorska je šele šesta ekipa v Sloveniji s pokalnim naslovom. Olimpija jih ima 20, Krka tri, po enega pa Helios, Laško in Polzela.

Sixt Primorska je do naslova prišla povsem zasluženo; v polfinalu je izločila branilce naslova, igralce Petrola Olimpije, v finalu pa je bil prepričljivo boljša od Šenčurjanov, ki so v polfinalu premagali Krko.

"Kapa dol igralcem, mojim pomočnikom in vsem v klubu. Zahvaljujem se tudi Sixtu, ker nam je omogočil odlične pogoje za delo in nam na ta način omogočil da pridemo do takšnega rezultata."
Jurica Golemac, trener Sixt Primorske

Koprčani so imeli tudi najboljšega igralca zaključnega turnirja; reprezentant Slovenije Matic Rebec je v finalu dosegel 28 točk (trojke 4:6, za dve točki 5:8) ter zbral pet podaj, štiri skoke in tri ukradene žoge (indeks 34).

Burna razprava "Vse razen zmage je sramota, ti pa komentiraj, kakor želiš"

Sixt Primorska, sicer tudi vodilna ekipa državnega prvenstva, je v finale vstopila kot favorit in to vlogo je na parketu tudi upravičila. Trener Šenčurja Rade Mijanović je moral že v četrti minuti vzeti prvo minuto odmora (12:5), deset minut kasneje so imeli Koprčani prvič dvomestno prednost (26:15), tekma pa je bila več ali manj odločena po uvodnih minutah drugega polčasa, ko je bilo po delnem izidu 10:0 že 44:31. Razliko dvajsetih točk je Sixt Primorska dosegla v tretji četrtini, ki jo je dobila z 28:14 (62:42), končna razlika pa je tudi realen slika razmerja moči na parketu.

"Najprej čestitke Primorski za zasluženo osvojeni pokal. Hkrati pa čestitke tudi mojim fantom, lahko so ponosni na svojo igro od prvega kroga pokala do današnjega finala. Dali so vse od sebe, dobro smo se držali do 25. minute."
Rade Mijanović, trener Šenčurja

Ob Maticu Rebcu so imeli dvomestno število točk pri Sixt Primorski še Mirko Mulalić (14 točk, trojke 3:5), Nebojša Joksimović (13 točk, 5 skokov) in Tadej Ferme (10), pri Šenčurju pa je bil prvi strelec Dino Murić (15 točk, 9 skokov).

Pred velikim finalom je bil na sporedu tudi tradicionalni finale Mini pokala Spar. Naslov so osvojili fantje Petrola Olimpije, drugi je bil Helios Suns, tretja Ljubljana in četrta Krka. Najbolj borben igralec turnirja je bil Luka Šmitran (Petrol Olimpija), poleg njega pa so bili v najboljšo peterko izbrani še Tim Dragan (Krka), Rok Zavolovšek (Ljubljana), Filip Kordelič (Petrol Olimpija) in Nace Pajnič (Helios Suns).

Polfinale pokala Krka in Olimpija izločeni

Pokal Spar, finale:

Sixt Primorska - Šenčur GGD 83:63 (17:10, 17:19, 28:14, 21:20)
Rebec 28 (4 as), Joksimović 13 (5 sk); Murić 15 (9 sk), Pavković 13.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.