Jumbo-Visma: "Roglič ne bo branil tretjega mesta"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Primož Roglič se kljub velikemu zaostanku ne bo predal v boju za četrto zaporedno zmago na dirki po Španiji
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je v deseti etapi dirke po Španiji oddal dodatnih 48 sekund v primerjavi z nosilcem rdeče majice Remcom Evenepoelom (Quick-Step Alpha Vinyl).

Kisovčan se je sicer zavihtel na drugo mesto skupne razvrstitve, kjer pa ima zdaj že 2:41 minute zaostanka za rdečo majico.

10. etapa Vuelte Nov udarec za Rogliča, zaostanek se je povečal

Roglič je v deseti etapi od Elcheja do Alicanteja (30,9 km) utrpel sploh prvi poraz v vožnji na čas na španskih tleh. Pred torkovo preizkušnjo je bil najboljši osemkrat, od tega štirikrat na Vuelti

"Lahko rečem, da sem ponosen na ta kronometer, vseeno pa bi rad čestital Remcu, ki je trenutno na neki povsem drugi ravni. Seveda bi bil bolj zadovoljen, če ne bi bil tako dober. Morda mu ne bi bilo treba znova dokazati, da je tako močan, saj je že dobil nekaj velikih dirk," se je po etapi pošalil Roglič.

"Prej ali slej moraš izgubiti, tudi tukaj v Španiji. Definitvno v tem trenutku leti, toda pred nami je še dolga dirka. Gremo dan za dnem. Trenutno je najpomembnejše ostati zdrav in v enem kosu. Izogibati se moramo težavam in izkoristiti priložnosti, ki se bodo pojavile," je dodal.

"Primož je pripravljen tvegati in izgubiti"

Foto: Profimedia Primož Roglič Čeprav Rogličev zaostanek ni zanemarljiv, pa v Jumbo-Vismi še vedno verjamejo v končni uspeh njihovega glavnega aduta. "Remco je bil očitno najmočnejši v vseh treh gorskih etapah. Obenem ima ob sebi zelo močno ekipo, kot smo lahko videli v zadnjih dneh. Če bo nadaljeval na takšnem nivoju in ne bo popustil niti za milimeter, mu bo zelo težko odvzeti rdečo majico. Ne samo nam, temveč tudi vsem ostalim," meni športni direktor nizozemskega moštva Grischa Niermann.

"Primož je imel na Giru včasih tudi po več minut prednosti pred konkurenti, vendar na koncu nismo osvojili dirke. Do konca sta še dva tedna in marsikaj se še lahko zgodi. Primož je prišel po zmago. To se ni spremenilo. Evenepoel izstopa, vendar to Primoža ne bo pregnalo domov. Borili se bomo naprej. Primož se ne bo zadovoljil s stopničkami. Prišel je z namenom, da osvoji Vuelto. Seveda je uvrstitev na zmagovalni oder lep dosežek, toda Primož ne kolesari proti Madridu zato, da bi ubranil tretje mesto. Če želiš zmagati, moraš biti pripravljen tvegati in izgubiti. To je pripravljen storiti," je dodal Niermann.

Še v torek blestel Eden Rogličevih najtežjih nasprotnikov zaradi korone zapušča Vuelto

- skupni vrstni red (10/21):
 1. Remco Evenepoel (Bel/Quick-Step)              34:35:50
 2. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma)                 + 2:41
 3. Enric Mas (Špa/Movistar)                          3:03
 4. Carlos Rodriguez (Špa/Ineos Grenadiers)           3:55
 5. Simon Yates (VBr/Bikeexchange)                    4:50
 6. Juan Ayuso (Špa/UAE Team Emirates)                4:53
 7. Joao Almeida (Por/UEA Team Emirates)              6:45
 8. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana)                   6:50
 9. Pavel Sivakov (Fra/Ineos Grenadiers)              7:06
10. Tao Geoghegan Hart (VBr/Ineos Grenadiers)         7:37
...
25. Jan Polanc (Slo/UEA Team Emirates)               15:13
...
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.