Primoža so kritizirali, a resnica je takšna: "Jokal je!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski as je še enkrat pokazal svoj borbeni značaj.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič je še drugo leto zapored moral predčasno skleniti Dirko po Franciji, tokrat je bil zanj usoden padec v peti etapi, ko je imel veliko smolo. Spremljevalni motor je namreč na cesto prevrnil balo sena, ki je bila sicer namenjena zaščiti kolesarjev, vanjo pa je trčil slovenski as. Pri tem si je izpahnil ramo, pojavile pa so se tudi bolečine v spodnjem delu hrbta. Po kasnejših informacijah naj bi si poškodoval tudi dve vretenci, s tem pa je ogrožen njegov nastop na Vuleti, kjer bi sicer naskakoval četrto zaporedno zmago.

Kljub grdim poškodbam je Roglič vztrajal še nekaj etap, ključno pripomogel k temu, da je njegov moštveni kolega pri Jumbo-Vismi Jonas Vingegaard odvzel rumeno majico majico Tadeju Pogačarju, nato pa zaključil s Tourom. Takrat so to potezo številni strokovnjaki kritizirali. Bili so mnenja, da bi moral vztrajati vsaj do dneva počitka, pojavili pa so se tudi očitki, da ne želi opravljati vloge pomočnika pri boju Danca za skupno zmago.

Po odstopu Roglič pod plazom kritik, v bran mu je stopila ekipa

Kot odgovor na številna namigovanja so takrat pri Jumbo-Vismi dejali, da je Primož želel nadaljevati, a se je vodstvo moštva odločilo drugače in ga v njegovo dobro umaknilo z dirke. 

Zdaj je dodatno pojasnilo posredoval športni direktor nizozemske ekipe Merijn Zeeman. "Primož je sedel na kolo, a jokal zaradi bolečin. Zvečer sva z Grischo Niermannom (prav tako športni direktor; op.p.) odšla v njegovo sobo in mu dejala, da tako več ne gre naprej. 'Uničuješ se. Spravili te bomo ven!" je besede, ki sta jih dejala slovenskemu asu, povzel Zeeman.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:08 26. Julij 2022.

    Ja saj je za jokat, ampak najbolj on sam. Bale slame pač niso za prevozit s kolesom.

  • 17:27 26. Julij 2022.

    če hočeš Rogliča zaustaviti, ga zbij na tla. Točno to delajo sedaj.

  • 14:03 26. Julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.