Pripravljajo 115 milijonov za Oblaka

Foto: Epa jan oblak
Velikan si želi v svoje vrste zvabiti slovenskega vratarja.
Oglej si celoten članek

Jan Oblak je pred dnevi podpisal novo pogodbo z madridskim Atleticom, v klubu pa Slovenca označujejo za najboljšega vratarja na svetu. Kljub temu bodo pri Manchester Unitedu poskusili Škofjeločana zvabiti na Otok. Po pisanju Suna imajo Angleži pripravljenih 100 milijonov funtov (115 milijonov evrov) za prestop. Ob omenjeni vsoti bi Oblak postal najdražji vratar na svetu.

Prvi čuvaj mreže pri rdečih vragih je trenutno David de Gea, ki je pred odhodom v Anglijo prav tako branil barve Atletica, osemindvajsetletnemu vratarju pa bo pogodba z Unitedom potekla čez 15 mesecev, nove pa (še) ne želi podpisati. Španski reprezentant zahteva 400.000 funtov tedenske plače (460 tisoč evrov), v klubu pa so zdaj pripravljeni sprejeti ponudbe zanj. De Gea je v zadnjih nekaj tednih sicer storil kar nekaj napak.

Vodilni možje na Old Traffordu so začeli skupaj z novim trenerjem Olejem Gunnarjem Solskjaerjem že sestavljati seznam poletnih okrepitev, Oblak pa je na vrhu liste tistih, ki bi lahko nadomestili de Geo. Pri mediju Metro so Slovenca označili za 'idealno zamenjavo', skavte pa naj bi navdušil s svojimi predstavami. 

Nore številke Da pade čeljust: vse to prinaša Oblakova nova pogodba

United se je za Oblaka zanimal že leta 2017, ko je bil de Gea tik pred tem, da se preseli k madridskemu Realu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.