"Pripravljeni smo na novo obdobje"

Foto: EPA McLaren, dirkalnik Foto: EPA McLaren, dirkalnik Foto: EPA McLaren, dirkalnik Foto: EPA McLaren, dirkalnik
McLaren je na spletu prestavil dirkalnik, ki ga bosta v tem letu krotila Fernando Alonso in Jenson Button.
Oglej si celoten članek

McLaren, z osmimi konstruktorski naslovi so tretje najuspešnejše moštvo v zgodovini formule 1, in japonska Honda sta na internetu predstavila nov dirkalnik in motor, s katerima želijo obuditi staro slavo iz obdobij Emersona Fittipaldija, Nikija Laude, Alaina Prosta, Ayrtona Senne, Mike Häkkinena ter tudi Fernanda Alonsa.

Alonso, ki se je vrnil v McLaren iz Ferrarija, in nekdanji svetovni prvak Jenson Button sta predstavila vozilo z zelo nizkim ter atraktivnim sprednjim delom in novim motorjem MP4-30. McLaren, ki je v sodelovanju s Hondo osvojil štiri naslove svetovnega prvaka in tudi konstruktorske naslove med letoma 1988 in 1991, ko sta bila uspešna Senna in Prost, je zadnji naslov prvaka osvojil leta 2008 z Lewisom Hamiltonom. Toda od novembra 2012 ni dobil niti ene dirke SP in je lani končal šele peti v konstruktorski razvrstitvi.

 

Honda je zapustila formulo 1 po sezoni 2008. "McLaren in Honda združena obujata izjemne spomine iz preteklosti, med drugim boj Senne in Prosta za prevlado. Vsi v obeh družbah sodelujemo in odpiramo povsem novo poglavje v formuli 1. Ponosno se opiramo na izjemno preteklost, obenem pa si odpiramo nova obzorja," so zapisali v sporočilu za javnost iz McLarna.

"Pripravljeni smo na novo obdobje," je prek družabnih omrežij dejal Alonso, ki se je po odhodu v Ferrari leta 2007 ponovno vrnil v McLaren, drugi voznik ekipe Button pa je sporočil: "Izjemno sem motiviran v želji, da pišemo zgodovino v tej ponovni povezavi McLaren-Honda."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.