Šport
17 ogledov

"Pripravljeni smo na novo obdobje"

McLaren, dirkalnik
1/4
EPA asssffsa
McLaren je na spletu prestavil dirkalnik, ki ga bosta v tem letu krotila Fernando Alonso in Jenson Button.

McLaren, z osmimi konstruktorski naslovi so tretje najuspešnejše moštvo v zgodovini formule 1, in japonska Honda sta na internetu predstavila nov dirkalnik in motor, s katerima želijo obuditi staro slavo iz obdobij Emersona Fittipaldija, Nikija Laude, Alaina Prosta, Ayrtona Senne, Mike Häkkinena ter tudi Fernanda Alonsa.

Alonso, ki se je vrnil v McLaren iz Ferrarija, in nekdanji svetovni prvak Jenson Button sta predstavila vozilo z zelo nizkim ter atraktivnim sprednjim delom in novim motorjem MP4-30. McLaren, ki je v sodelovanju s Hondo osvojil štiri naslove svetovnega prvaka in tudi konstruktorske naslove med letoma 1988 in 1991, ko sta bila uspešna Senna in Prost, je zadnji naslov prvaka osvojil leta 2008 z Lewisom Hamiltonom. Toda od novembra 2012 ni dobil niti ene dirke SP in je lani končal šele peti v konstruktorski razvrstitvi.

 

Honda je zapustila formulo 1 po sezoni 2008. "McLaren in Honda združena obujata izjemne spomine iz preteklosti, med drugim boj Senne in Prosta za prevlado. Vsi v obeh družbah sodelujemo in odpiramo povsem novo poglavje v formuli 1. Ponosno se opiramo na izjemno preteklost, obenem pa si odpiramo nova obzorja," so zapisali v sporočilu za javnost iz McLarna.

"Pripravljeni smo na novo obdobje," je prek družabnih omrežij dejal Alonso, ki se je po odhodu v Ferrari leta 2007 ponovno vrnil v McLaren, drugi voznik ekipe Button pa je sporočil: "Izjemno sem motiviran v želji, da pišemo zgodovino v tej ponovni povezavi McLaren-Honda."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.