Prisilna poravnava za Union Olimpijo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Union Olimpija izhod išče v poenostavljeni prisilni poravnavi.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes izdalo sklep, s katerim se lahko začne postopek poenostavljene prisilne poravnave v košarkarskem klubu Olimpija, ki so ga predlagali v klubu. Košarkarji imajo zdaj štiri mesece časa, da se z upniki dogovorijo o podrobnostih.

Poenostavljena prisilna poravnava naj bi klubu omogočila normalno preživetje. Trenutna slika v ljubljanskem kolektivu je klavrna. Ekipa je trenutno brez trenerja, mladi odhajajo iz kluba, ta pa je trenutno tudi suspendiran s strani Košarkarske zveze Slovenije. Klub je suspendiran zaradi neplačila odškodnine za Alena Omića, s čimer je klubu onemogočeno registrirati nove igralce.

Zanimivo bo videti, kako se bo izšlo v eurocupu, žreb je na sporedu danes, saj Mednarodna košarkarska zveza zahteva suspenz ekip, ki sodelujejo v tem tekmovanju, ki ga Fiba ne priznava. Pri KZS so Fibi odgovorili, da je klub že v suspenzu in da ga ne morejo suspendirati še enkrat.

Obenem se poraja vprašanje, kako bo klub, ki je v postopku prisilne poravnave, zmogel zbrati sredstva za ekipo in potovanje ekipe v tem tekmovanju.

 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.