Šport > Košarka
590 ogledov

Prisilna poravnava za Union Olimpijo

Arena Stožice Saša Despot
Union Olimpija izhod išče v poenostavljeni prisilni poravnavi.

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes izdalo sklep, s katerim se lahko začne postopek poenostavljene prisilne poravnave v košarkarskem klubu Olimpija, ki so ga predlagali v klubu. Košarkarji imajo zdaj štiri mesece časa, da se z upniki dogovorijo o podrobnostih.

Poenostavljena prisilna poravnava naj bi klubu omogočila normalno preživetje. Trenutna slika v ljubljanskem kolektivu je klavrna. Ekipa je trenutno brez trenerja, mladi odhajajo iz kluba, ta pa je trenutno tudi suspendiran s strani Košarkarske zveze Slovenije. Klub je suspendiran zaradi neplačila odškodnine za Alena Omića, s čimer je klubu onemogočeno registrirati nove igralce.

Zanimivo bo videti, kako se bo izšlo v eurocupu, žreb je na sporedu danes, saj Mednarodna košarkarska zveza zahteva suspenz ekip, ki sodelujejo v tem tekmovanju, ki ga Fiba ne priznava. Pri KZS so Fibi odgovorili, da je klub že v suspenzu in da ga ne morejo suspendirati še enkrat.

Obenem se poraja vprašanje, kako bo klub, ki je v postopku prisilne poravnave, zmogel zbrati sredstva za ekipo in potovanje ekipe v tem tekmovanju.

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.