Šport > Košarka
5 ogledov

Zmaji kljub grožnji suspenza za EuroCup

Arena Stožice Saša Despot
Vodstvo košarkarskega kluba Union Olimpija se je v Londonu udeležilo sestanka podjetja ECA, ki upravlja z Evroligo in EuroCupom. Mnenje direktorja Matevža Zupančiča je, da slednji izpolnjuje športne in poslovne cilje ljubljanskega kluba.
ECA (Euroleague Commercial Assets) je sporočila, da se bo v torek v Münchnu sestala z vodilnimi možmi Fibe Europe (organizaciji sta trenutno v sporu glede vodenja evropskih klubskih tekmovanj). Mnenje direktorja Uniona Olimpije Matevža Zupančiča je, da bosta strani težko našli skupni jezik.
 
"Za nas je najbolj pomembno, da nas je ECA povabila na sestanek kot dolgoletnega partnerja. Tu v Londonu so bili vsi predstavniki ekip, ki bodo igrale v Evroligi oziroma v EuroCupu, vodilni lige ABA ter njeni najmočnejši klubi," je za STA povedal Zupančič.
 

"Največja novost, kar se tiče EuroCupa, je, da bodo ukinjene vse prijavnine in sodni stroški, kar pomeni, da bi bilo za nas to tekmovanje vsaj približno 150.000 evrov cenejše kot letos, ko smo morali plačati kotizacijo in sodniške stroške. To brez dvoma zadovoljuje naše poslovne in športne cilje," dodaja Zupančič.

Direktor Uniona Olimpije je ob tem dodal, da je za zdaj prezgodaj govoriti o udeležbi kluba v evropskem pokalu, saj o povabljencih zaenkrat v Londonu ni bilo govora. Glede na to, da si Union Olimpija v tej sezoni na športnih terenih ni zagotovila mesta v EuroCupu, bi za udeležbo potrebovala posebno povabilo, katerih je bila v preteklih sezonah že deležna.

Kot je znano, se je Košarkarska zveza Slovenije v sporu med ECA in Fiba Europe postavila na stran slednje in obljubila, da bo kaznovala vsak svoj klub, ki bo sodeloval v tekmovanjih, ki jih Fiba Europe ne bo podpirala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.