Prisilni odmor za Glorio Kotnik

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Gloria Kotnik bo izpustila vse tekme do svetovnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Slovenska deskarka Gloria Kotnik bo zaradi poškodbe hrustanca v levem kolenu morala počivati na prihajajočih tekmah svetovnega pokala v bolgarskem Banskem in kanadskem Blue Mountainu, je v izjavi za javnost sporočila Smučarska zveza Slovenije (SZS). Kotnik je padla na zadnji postaji svetovnega pokala v švicarskem Scuolu.

Triintridesetletna deskarka, ki je na zadnjih olimpijskih igrah osvojila bron, je ob koncu preteklega leta prvič v karieri slavila na tekmah svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v italijanski Cortini d'Ampezzo, na prvem v novem koledarskem letu pa ni imela sreče.

Ob odstopu na sobotni tekmi v Švici si je namreč poškodovala koleno in končala v bolnišnici. Po pregledu in opravljeni magnetni resonanci v Sloveniji je jasno, da bo morala izpustiti januarske tekme ta konec tedna v Bolgariji ter naslednji vikend v Kanadi.

"Magnetna resonanca je pokazala poškodbo hrustanca v levem kolenu. Stanje je trenutno negotovo. Začenjam rehabilitacijo. Po kontroli v začetku naslednjega tedna bo znano, ali bo potreben operativni poseg. Zaenkrat je jasno le to, da ta vikend v bolgarskem Banskem in pa naslednji konec tedna v kanadskem Blue Mountainu zagotovo ne bom nastopila," je po zdravniškem pregledu za SZS povedala Velenjčanka.

Foto: Profimedia Gloria Kotnik

Ta je v tej sezoni trikrat zasedla mesto med najboljšo deseterico. Ob zmagi v Cortini ji je to uspelo še s četrtim mestom na paralelnem veleslalomu v italijanski Carezzi ter z osmim mestom na paralelnem slalomu v Winterbergu v Nemčiji.

Bansko in Blue Mountain bosta zadnji prizorišči tekem svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom v gruzijskem Bakurianiju, ki bo med 19. februarjem in 5. marcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:01 18. Januar 2023.

    Spet ena o razmaženih slovenskih "športnikih" pri letih za penzijo. Pa v kateri panogi športa tega ne bo? Pa skakalci, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.