Pritožba Metalista zavrnjena, v Evropi Paok

Foto: EPA
Foto: EPA
Ukrajinski Metalist je dokončno izločen iz evropskih pokalov, s Schalkejem se bo za vstop v Ligo prvakov meril solunski Paok.
Oglej si celoten članek

Mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas) je danes zavrnilo pritožbo ukrajinskega kluba Metalist Harkov, ki je želel, da razveljavi odločitev Evropske nogometne zveze (Uefa) o diskvalifikaciji iz Lige prvakov. Namesto moštva iz Harkova bo tako v evropskih tekmovanjih igral solunski Paok.

Plačali za stare grehe športnega direktorja

Uefa je ukrajinski klub kaznovala zaradi vpletenosti v prirejanje izidov na tekmah ukrajinske lige leta 2008 in mu odvzela pravico do nastopanja v evropskih tekmovanjih v sezoni 2013/14. Po statutu Uefe je klubom prepovedano nastopanje na evropskih tekmah, v kolikor je bil kdorkoli iz kluba po letu 2007 vpleten v kakršnokoli obliko prirejanja izidov.

Grki v Gelsenkirchen

Po odločitvi Casa je dokončno jasno, da bo v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov proti nemškemu Schalkeju, tekmi bosta 21. in 27. avgusta, igral Paok iz Soluna, ki ga je Uefa že v sredo potrdila kot zamenjavo za kaznovani Metalist.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.