Priznani strokovnjak o tem, zakaj Sloveniji in Luki Dončiću ni uspelo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trener turškega Galatasaraya je pojasnil, zakaj smo bili na letošnjem Eurobasketu priča tolikim presenečenjem in med drugim tudi prezgodnjemu slovesu Slovenije z velikim zvezdnikom Luko Dončićem.
Oglej si celoten članek

Priznani košarkarski trener Andreas Pistiolis, ki trenutno vodi turškega velikana Galatasaray, je v pogovoru za spletno stran Eurohoops ponudil nekaj zelo zanimivih pogledov na minuli Eurobasket, med drugim pa se je dotaknil tudi izpada prvih treh favoritov prvenstva - Slovenije, Srbije in Grčije - še pred polfinalom.

"Ljudje jemljejo stvar preveč preprosto. Pomislijo na Giannisa Antetokounmpa, Luko Dončića, Nikolo Jokića in vidijo garantiran uspeh. Toda niso oni tisti, ki igrajo tekme. Igrajo njihove ekipe. Grčija, Slovenija, Srbija. One so tiste, ki igrajo. Lahko imate dobre igralce, ki pa med seboj ne razvijejo prave kemije in na koncu igrajo kot slaba ekipa."

Foto: Profimedia Luka Dončić

"Prav tako imate lahko tudi v celoti gledano zelo dobro moštvo, a preprosto nimate svojega dne. Gre za sitem na izločanje. Ena slaba tekma in si zaključil. To se dogaja. Letošnji Eurobasket je dokazal točno to, da na eni sami tekmi lahko vsakdo premaga vsakogar."

"Toda na koncu so do finala prišle najboljše ekipe. Imele so boljše psihično stanje in boljšo ekipno igro. Bolj so uživale v igri. Imele so drugačno energijo."

"Ne glede na to, kako dobre igralce imate, nimate zagotovila, da boste zgradili uspešno ekipo. Seveda bi ljudje razlog za poraz obesili na pleča katerega izmed odličnih košarkarjev, toda tako ne gre. Ko izgubite, izgubi celo moštvo. In enako je z zmago. En človek ne more samcat dobiti celotnega turnirja," je razlog za izpad treh velikih zvezdnikov in treh velikih favoritov za naslov opisal človek, ki si je ime ustvaril predvsem kot legendarni pomočnik Željka Obradovića in Dimitrisa Itoudisa.

Foto: Profimedia Andreas Pistiolis

Kakšno priznanje Noro, za kaj so vodje NBA ekip izbrale Luko: "Verjetno bo celo večji od..." Najbolj pereče teme Sekulić o izbiri Rupnika ter o sporih z Dragićem in rušenju avtoritete Finale Tako se je na razplet prvenstva odzval Luka Dončić EuroBasket Španski selektor, ki se je bal Slovenije: "Uspeh je zato še slajši" EP Najboljša peterka prvenstva z Giannisom, z Dončićem pač ne

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.