Združitev Irvinga in Dončića dviguje ogromno prahu: "Idiotsko!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarski zvezdnik Kyrie Irving se po navedbah ameriških medijev veseli igranja z Lukom Dončićem.
Oglej si celoten članek

Eden najboljših košarkarjev na svetu Kyrie Irving bo kariero nadaljeval v moštvu Dallas Mavericks, kjer bo združil moči z Lukom Dončićem.

Selitev imetnika šampionskega prstana, ki je leta 2016 odigral pomembno vlogo pri zgodovinskem podvigu Cleveland Cavaliers, je bila potrjena le dva dni po tem, ko je svojemu nekdanjemu klubu Brooklyn Nets izrazil željo po prestopu.

Zvezdniška menjava Bomba! Superzvezdnik na poti v Dallas, od Luke se poslavlja najljubši soigralec

Irvingova zahteva je bila za marsikoga veliko presenečenje, saj so mrežice kazale dobre predstave pod vodstvom trenerja Jacqueja Vaughna, še posebej kadar je bil ob Irvingu na parketu tudi Kevin Durant. Toda zdaj, ko se slednji bliža vrnitvi po poškodbi kolena, je 30-letni branilec nepričakovano vložil zahtevo za menjavo kluba.

Foto: Print Screen stephen smith "Idiotsko!" je odločitev zvezdnika pospremil eden najslavnejših analitikov NBA dogajanja Stephen A. Smith. "Kyrie je košarkar, ki je v zadnjih treh letih dobil večino svojega denarja, izpustil pa skoraj polovico vseh tekem. Na začetku sezone se je znašel v neprijetni situaciji, toda uspel se je pobrati. Igral je spektakularno košarko in nas tako vse opomnil na svoj superzvezdniški status. V to ni nihče dvomil. Dvomili pa smo, ali je sposoben sezono odigrati do konca, ne da bi povzročal karkšnekoli motnje. In glej ga zlomka, on potegne takšno potezo! Ni vprašljiv njegov doprinos na parketu. Vprašljiva je samo njegova predanost temu, da ne bi povzročal motenj. Zdaj, ko se je s to potezo spet znašel na naslovnicah, nas je samo opomnil, da mu ne gre zaupati," je dodal Smith.

Dallas v središču Potres v ligi NBA, zgodovinski prestop, ki bo premešal karte

Irving bo kariero nadaljeval pri Dallasu, kjer si bo ob koncu sezone poskušal izpogajati dolgoročno pogodbo. Mavsi so z izkupičkom 28-26 trenutno na šestem mestu zahodne konference in imajo lepe možnosti za preboj v končnico. 

Po navedbah dobro obveščenih virov je Irving "navdušen" nad menjavo in "se veseli" združitve moči z Lukom Dončićem.

Irving je nekdanji prvak lige NBA (2016), osemkratni All-Star, MVP All-Star tekme (2014), član druge (2019) in dvakratni član tretje peterke (2015, 2021) ter pripadnik elitnega kluba 50-40-90 (2021).

Njegove košarkarske veščine so se v zadnjih letih večkrat znašle v senci kontroverznih stališč v zvezi s cepljenem proti covidu-19 in obliko našega planeta, vendar ni nikoli podlegel pritiskom javnosti ter kljub grožnjam in zasmehovanju vselej ostal zvest svojim prepričanjem. 

Foto: Profimedia Kyrie Irving

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:21 6. Februar 2023.

    Stephan A. Smith ni ravno nek strokovnjak, prej nastopač in zabavljač, pa še to veliko krat ne ravno inteligenten.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.