Prizori iz Liverpoola, ob katerih se naježi koža

Foto: Epa jurgen klopp Foto: Epa jurgen klopp medalja Foto: Epa liverpool pokal salah Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa
Angleški nogometni prvak je prejel pokal za zmago v sezoni 2019/2020.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Liverpoola so v predzadnjem krogu premier lige v derbiju na domačem igrišču s 5:3 premagali Chelsea in s tem po sinočnji tekmi s pokalom v rokah proslavili naslov prvaka, ki so ga osvojili že pred časom. V premier ligo sta se uvrstila Leeds United in West Bromwich Albion.

Čeprav so v vodstvu Liverpoola pozivali navijače, da naj se ne zbirajo pred stadionom, pa so številni obkolili avtobus z igralci, ko so ti prišli s stadiona s pokalom.

Tega je kapetan Liverpoola Jordan Henderson dobil iz rok legende kluba, sira Kennyja Dalglisha, ki je bil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja trener kluba, ko je ta zadnjič osvojil angleški naslov.

Takoj po slovesni predaji trofeje je pred stadionom in tudi v njem dobesedno eksplodiralo. Z ognjemetom v rdeči barvi so pristaši pospremili devetnajsti naslov in prvega po sezoni 1989/90.

Kljub opozorilom policije in lokalnih oblasti, naj spoštujejo varnostna priporočila, so se navijači v velikem številu zbrali v okolici Anfielda. "Točno tega so se bale oblasti, ko so ljudem svetovale, naj ostanejo doma," je s kraja dogodka sporočil nek britanski novinar.

V naslednji se bosta Liverpoolu in druščini v premier ligi pridružila prvak druge ravni angleškega nogometa Leeds United po 16 letih odsotnosti in drugouvrščeni West Bromwich.

Leed si je prvo mesto zagotovil že prej, West Bromwich pa sinoči v zadnjem krogu drugoligaške angleške konkurence, ko je ekipa nekdanjega hrvaškega selektorja Slaven Bilića z 2:2 (1:1) v championshipu remizirala proti Queens Park Rangers. To je bilo dovolj, saj je najhujši tekmec Brentford doma izgubil proti Barnsleyju z 1:2.

Za tretje in zadnje mesto v premier ligi se bodo v dodatnih partijah od nedelje merili Brentford proti Swanseaju ter Fulham proti Cardiff Cityju. Trejta vstopnica za premier league bo po finalnem obračunu podeljena 4. avgusta na londonskem Wembleyju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.