Šport > Nogomet
611 ogledov

Prizori iz Liverpoola, ob katerih se naježi koža

1/12
Epa
Angleški nogometni prvak je prejel pokal za zmago v sezoni 2019/2020.

Nogometaši Liverpoola so v predzadnjem krogu premier lige v derbiju na domačem igrišču s 5:3 premagali Chelsea in s tem po sinočnji tekmi s pokalom v rokah proslavili naslov prvaka, ki so ga osvojili že pred časom. V premier ligo sta se uvrstila Leeds United in West Bromwich Albion.

Čeprav so v vodstvu Liverpoola pozivali navijače, da naj se ne zbirajo pred stadionom, pa so številni obkolili avtobus z igralci, ko so ti prišli s stadiona s pokalom.

Tega je kapetan Liverpoola Jordan Henderson dobil iz rok legende kluba, sira Kennyja Dalglisha, ki je bil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja trener kluba, ko je ta zadnjič osvojil angleški naslov.

Takoj po slovesni predaji trofeje je pred stadionom in tudi v njem dobesedno eksplodiralo. Z ognjemetom v rdeči barvi so pristaši pospremili devetnajsti naslov in prvega po sezoni 1989/90.

Kljub opozorilom policije in lokalnih oblasti, naj spoštujejo varnostna priporočila, so se navijači v velikem številu zbrali v okolici Anfielda. "Točno tega so se bale oblasti, ko so ljudem svetovale, naj ostanejo doma," je s kraja dogodka sporočil nek britanski novinar.

V naslednji se bosta Liverpoolu in druščini v premier ligi pridružila prvak druge ravni angleškega nogometa Leeds United po 16 letih odsotnosti in drugouvrščeni West Bromwich.

Leed si je prvo mesto zagotovil že prej, West Bromwich pa sinoči v zadnjem krogu drugoligaške angleške konkurence, ko je ekipa nekdanjega hrvaškega selektorja Slaven Bilića z 2:2 (1:1) v championshipu remizirala proti Queens Park Rangers. To je bilo dovolj, saj je najhujši tekmec Brentford doma izgubil proti Barnsleyju z 1:2.

Za tretje in zadnje mesto v premier ligi se bodo v dodatnih partijah od nedelje merili Brentford proti Swanseaju ter Fulham proti Cardiff Cityju. Trejta vstopnica za premier league bo po finalnem obračunu podeljena 4. avgusta na londonskem Wembleyju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice