Projekt vreden milijon evrov

Foto: Žurnal24 Slovenski navijači bodo lahko leta 2012 na domačih stadionih uživali v predstava
"Proračun takšnega prvenstva je več kot milijon evrov, Uefa pa zagotavlja sredstva v skoraj 90 odstotkih," je za Žurnal24 povedal generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Aleš Zavrl.
Oglej si celoten članek

Leta 2012 bo Slovenija priredila evropsko prvenstvo (EP) igralcev do 17 let, na Nogometni zvezi Slovenije pa imajo v prihodnosti še bolj smele organizacijske cilje.

V prednosti so seveda Ljudski vrt, Celje in Stožice. V poštev pridejo skoraj vsi stadioni v prvi ligi.
Aleš Zavrl

Po 2013 tudi EP U-21
"V prihodnje  želimo organizirati tudi EP do 21 let. Ta U-17 je prvi korak. Če bomo turnir dobro izpeljali, tudi v povezavi z državo, potem bo imela NZS v bližnji prihodnosti kot cilj tudi organizacijo prvenstva do 21 let," odločno napoveduje Aleš Zavrl in dodaja, da so kandidature že razdeljene do leta 2013, potem pa bo na prireditev  prvenstva do 21 let startala tudi slovenska zveza.

Precej večji zalogaj je gostitev – tudi v povezavi s kakšno drugo državo – kateregakoli članskega turnirja. "Treba je ostati realen. Nobena od idej te vrste, ki so v javnost prišle v preteklosti, ni prišla iz naše hiše. Uradni organi NZS niso nikoli razmišljali ali razpravljali o organizaciji EP članskih reprezentanc. Osebno mislim, da ni nobene realne možnosti za kaj takega. Znanje imamo, a smo realno omejeni finančno in glede nogometne infrastrukture," pravi Zavrl.

Prizorišča še niso znana
Za zdaj še ni jasno, kateri slovenski stadioni bodo gostili osem najboljših evropskih reprezentanc do 21 let. "V prednosti so seveda Ljudski vrt, Celje in Stožice. V poštev pridejo skoraj vsi stadioni v prvi ligi. Pomembni so pogoji za televizijske prenose. Uefa je do sedaj sodelovala z Eurosportom, ne vem pa še, kako bo v prihodnje," je sklenil prvi operativec NZS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.