Šport > Nogomet
26 ogledov

Projekt vreden milijon evrov

Slovenski navijači bodo lahko leta 2012 na domačih stadionih uživali v predstava Žurnal24 main
"Proračun takšnega prvenstva je več kot milijon evrov, Uefa pa zagotavlja sredstva v skoraj 90 odstotkih," je za Žurnal24 povedal generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Aleš Zavrl.

Leta 2012 bo Slovenija priredila evropsko prvenstvo (EP) igralcev do 17 let, na Nogometni zvezi Slovenije pa imajo v prihodnosti še bolj smele organizacijske cilje.

V prednosti so seveda Ljudski vrt, Celje in Stožice. V poštev pridejo skoraj vsi stadioni v prvi ligi.
Aleš Zavrl

Po 2013 tudi EP U-21
"V prihodnje  želimo organizirati tudi EP do 21 let. Ta U-17 je prvi korak. Če bomo turnir dobro izpeljali, tudi v povezavi z državo, potem bo imela NZS v bližnji prihodnosti kot cilj tudi organizacijo prvenstva do 21 let," odločno napoveduje Aleš Zavrl in dodaja, da so kandidature že razdeljene do leta 2013, potem pa bo na prireditev  prvenstva do 21 let startala tudi slovenska zveza.

Precej večji zalogaj je gostitev – tudi v povezavi s kakšno drugo državo – kateregakoli članskega turnirja. "Treba je ostati realen. Nobena od idej te vrste, ki so v javnost prišle v preteklosti, ni prišla iz naše hiše. Uradni organi NZS niso nikoli razmišljali ali razpravljali o organizaciji EP članskih reprezentanc. Osebno mislim, da ni nobene realne možnosti za kaj takega. Znanje imamo, a smo realno omejeni finančno in glede nogometne infrastrukture," pravi Zavrl.

Prizorišča še niso znana
Za zdaj še ni jasno, kateri slovenski stadioni bodo gostili osem najboljših evropskih reprezentanc do 21 let. "V prednosti so seveda Ljudski vrt, Celje in Stožice. V poštev pridejo skoraj vsi stadioni v prvi ligi. Pomembni so pogoji za televizijske prenose. Uefa je do sedaj sodelovala z Eurosportom, ne vem pa še, kako bo v prihodnje," je sklenil prvi operativec NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.