Propad hrvaškega velikana, ki je ustvaril Modrića, Subašića, Vrsaljka...

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Po novem bo nogomet v Zadru zastopal HNK Zadar, medtem ko je legendarni NK Zadar doživel tragičen konec.
Oglej si celoten članek

Nogometni klub, kjer so prve nogometne korake napravili Luka Modrić, Danijel Subašić, Dominik Livaković, Šime Vrsaljko ter mnogi drugi, z naslednjo sezono ne bo več obstajal. NK Zadar namreč ni prejel licence za igranje Druge HNL, prav tako pa ne namerava nastopati niti v Tretji HNL.

Foto: Profimedia NK Zadar

Klub, ki obstaja kot športna delniška družba, je namreč tik pred stečajem, pred katerim ga je zaenkrat rešila le korona-kriza, zaradi ustavitve stečajnih postopkov na Hrvaškem. NK Zadar je tako že odigral svojo poslednjo uradno tekmo, saj ni interesa investitorjev, ki bi sanirali dolg kluba.

Zadarski nogomet bo tako v prihodnje zastopal HNK Zadar, kamor se je že preselila nogometna šola iz NK Zadar, v prihodnje pa naj bi mladinskemu sledil tudi članski pogon.

Foto: Twitter NK Zadar

"Naredili smo vse, da predvsem našim mlajšim selekcijam ter tudi članom omogočimo nastope v prihodnji sezoni. Smo v pogovorih s predstavniki občinskega in regijskega sveta ter delamo na tem, da zagotovimo mesto za HNK Zadar v primeru, da ne najdemo rešitve za sanacijo športne delniške družbe. Glede na naše stike z večinskim lastnikom ter potencialnimi sponzorji to izgleda najrealnejša opcija," je situacijo pokomentiral Damir Knežević, direktor NK Zadra ter predsednik HNK Zadra.

"Naša edina možnost je, da imamo stabilen klub, sposoben plačevati obveznosti potovanj ter plač vseh zaposlenih. To nam lahko uspe le, če vse skupaj začnemo na zdravi osnovi, oziroma s HNK Zadar," je zaključil Knežević.

Foto: Twitter NK Zadar

HNK Zadar bi tako v naslednji sezoni lahko nastopal v Tretji HNL, a se zaenkrat zdi verjetneje, da bo prvo sezono obstoja preživel v Prvi županijski ligi.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.