Šport > Nogomet
542 ogledov

Propad hrvaškega velikana, ki je ustvaril Modrića, Subašića, Vrsaljka...

NK Zadar Reševalni pas/Twitter
Po novem bo nogomet v Zadru zastopal HNK Zadar, medtem ko je legendarni NK Zadar doživel tragičen konec.

Nogometni klub, kjer so prve nogometne korake napravili Luka Modrić, Danijel Subašić, Dominik Livaković, Šime Vrsaljko ter mnogi drugi, z naslednjo sezono ne bo več obstajal. NK Zadar namreč ni prejel licence za igranje Druge HNL, prav tako pa ne namerava nastopati niti v Tretji HNL.

NK Zadar | Avtor: Profimedia Profimedia

Klub, ki obstaja kot športna delniška družba, je namreč tik pred stečajem, pred katerim ga je zaenkrat rešila le korona-kriza, zaradi ustavitve stečajnih postopkov na Hrvaškem. NK Zadar je tako že odigral svojo poslednjo uradno tekmo, saj ni interesa investitorjev, ki bi sanirali dolg kluba.

Zadarski nogomet bo tako v prihodnje zastopal HNK Zadar, kamor se je že preselila nogometna šola iz NK Zadar, v prihodnje pa naj bi mladinskemu sledil tudi članski pogon.

NK Zadar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Naredili smo vse, da predvsem našim mlajšim selekcijam ter tudi članom omogočimo nastope v prihodnji sezoni. Smo v pogovorih s predstavniki občinskega in regijskega sveta ter delamo na tem, da zagotovimo mesto za HNK Zadar v primeru, da ne najdemo rešitve za sanacijo športne delniške družbe. Glede na naše stike z večinskim lastnikom ter potencialnimi sponzorji to izgleda najrealnejša opcija," je situacijo pokomentiral Damir Knežević, direktor NK Zadra ter predsednik HNK Zadra.

"Naša edina možnost je, da imamo stabilen klub, sposoben plačevati obveznosti potovanj ter plač vseh zaposlenih. To nam lahko uspe le, če vse skupaj začnemo na zdravi osnovi, oziroma s HNK Zadar," je zaključil Knežević.

NK Zadar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

HNK Zadar bi tako v naslednji sezoni lahko nastopal v Tretji HNL, a se zaenkrat zdi verjetneje, da bo prvo sezono obstoja preživel v Prvi županijski ligi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice