Šport > Nogomet
1640 ogledov

Subašić se vseeno poklonil Čustiću

Subašič Twitter
Hrvaški vratar Danijel Subašić je uspel prelisičiti FIFO ter se znova pokloniti pokojnemu Čustiću.

Danijel Subašić je ponovno veliki junak hrvaške zmage. Potem ko je brilijiral že pri branjenju enajstmetrovk proti Danski v osmini finala, je isto ponovil v četrtfinalu na tekmi proti Rusiji, na kateri je obranil strel Fedorju Smolovu.

Še bolj pa je blestel na omenjeni tekmi proti Danski, ko je od petih enajstmetrovk obranil kar tri. Kot po vsaki zmagi je nato hrvaški vratar slekel svoj dres ter pokazal majico s sliko pokojnega prijatelja in soigralca Hrvoja Čustića.

Subašić | Avtor: Twitter Twitter

Njegova gesta je ganila medije ter ljubitelje nogometa po celem svetu, toda FIFA ga je zaradi tega kaznovala z opominom ter ga opozorila, da naj tega ne ponovi, saj bo naslednjič kazen dosti hujša. Toda Subašiću za to ni bilo mar in je po obranjeni enajstmetrovki proti Rusiji ponovno pokazal majico s sliko pokojnega prijatelja.

Po tekmi so se igralci odpravili do tribune poveseliti se z navijači, ki so od Subašića pričakovali, da napravi to kar vedno - pokaže majico, ki jo zmeraj nosi izpod dresa.

danijel subašić domagoj vida Tekle so solze Šport Hrvaški junak se je zlomil na tiskovki

Subašić jih je poslušal, toda tokrat ni slekel svojega dresa, temveč ga je zgolj na hitro privzdignil ter s tem pokazal Čustiča in nato dres ponovno spustil. Na ta način se mu je uspelo ogniti kazni FIFE.

V to ga je prisilila Iva Olivari, menedžerka reprezentance. Očitno je namreč bilo, da je pri Subašićevim pozdravljanju z navijači predvsem za to, da pokrbi, da ne naredi ničesar, kar bi kasneje lahko obžaloval.

Ko je Subašić privzdignil dres, je Olivarijeva takoj pritekla do njega in ga prisilila, da ga spusti, nato pa sta se prijateljsko objela.

Subašić je po tekmi objavil video na svojem Instagram profilu ob sporočilu: "Iva ne skrbi, ni kazni, ko ti poskrbiš za vse."

Da spomnemo, Hrvoje Čustić je tragično preminil leta 2008 na tekmi svojega (in Subašićevega) Zadra proti Cibaliji.

Po duelu z nasprotnikovim igralcem je udaril z glavo v zid, ki se nahajal ob samem igrišču. Pet dni kasneje je umrl za posledicami udarca. Imel je zgolj 24 let.

Subašić je bil prijatelj s Čustićem že od zgodnjega otroštva. Vse od prijateljeve nesreče je, ne glede na to ali je bilo to izpod dresa Hajduka, ali Monaca, ali hrvaške reprezentance, nosil majico s sliko Hrvoja Čustića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice