Prostora bo precej manj

Foto: Ečo Marin
Foto: Ečo Marin
V sezoni 2019/2020 bo spremenjen način tekmovanja v 3. SNL, so na sredini seji odločili člani izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije.
Oglej si celoten članek

V prihodnji sezoni (2018/19) bodo klubi v 3. SNL še vedno tekmovali v štirih območnih ligah (zahod, center, sever, vzhod), a se bo število ekip zmanjšalo iz sedanjih 52 na 38.

To pomeni da bodo tri lige (center, sever, vzhod) v sezoni 2018/19 štele po deset klubov, ena (zahod) pa osem.

V sezoni 2019/20 se bosta zahod in center združila v enotno 3. SNL - zahod, sever in vzhod pa v enotno 3. SNL - vzhod. V vsaki od novonastalih lig bo nastopalo po 14 klubov.

SNL NZS potrdila sestavo lig

Tretja liga bo tako v dveh letih svoje članstvo zmanjšala za skoraj polovico. Sklep, ki ga je pripravila strokovna služba, so na NZS sprejeli po "podrobni analizi trenutnega sistema in na pobudo nekaterih klubov."

V pretekli sezoni je v Sloveniji v vseh tekmovanjih nastopalo 213 članskih nogometnih ekip. Od tega 10 v PLTS, 10 v 2. SNL (ta se je s sezono 2017/18 razširila na 16 klubov), 52 v 3. SNL, ostalih 141 pa v ligah pod okriljem Medobčinskih nogometnih zvez, torej v četrtem, petem ali šestem rangu tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.