Proti Nemcem le fantje iz slovenske lige

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo takoj po prvomajskih praznikih odpotovala v Nemčijo in v deželi trikratnih svetovnih prvakov igrala prijateljski tekmi z domačo izbrano vrsto. Prvo bo igrala 4. maja v Magdeburgu, drugo pa dan kasneje v le streljaj oddaljenem Dessauu.
Oglej si celoten članek

Za elitno slovensko izbrano vrsto, ki bo v obeh vzhodnonemških mestih igrala le z rokometaši iz 1. NLB Leasing lige, bosta bližnja obračuna zadnja pred junijskima odločilnima kvalifikacijskima tekmama z Romunijo in Belorusijo za nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta na Danskem, ob tem pa bo selektor Boris Denič preizkusil nekatere igralce, ki so na njegovem širšem seznamu, a še ne dovolj kakovostni za najtežje in najbolj usodne dvoboje.

Zdesetkani slovenski izbrani vrsti bo na nasprotni strani igrišča stala Nemčija, ki bo v Magdeburgu in Dessauu nastopila v polni zasedbi in z vsemi svojimi nosilci igre iz kakovostne bundeslige, a Denič temu ne pripisuje velike pozornosti.

"Nemci zanimivi po vseh rokometnih plateh"

"Na obeh tekmah z Nemčijo bom večjo minutažo odmeril igralcem, ki so z mojega širšega seznama in doslej niso dobili veliko priložnosti za dokazovanje, saj jih želim pripraviti za naslednje akcije. Teh igralcev ni veliko, a vendarle jih je nekaj," je uvodoma dejal Denič in dodal: "Pod mojim selektorskim mandatom še nismo igrali z Nemci, prej ali slej pa se bomo z njimi pomerili na velikih turnirjih. Zaradi tega sta tekmi v Magdeburgu in Dessauu nadvse dobrodošli, na njih bomo občutili nemško kakovost in filozofijo. Oni so po vseh teh rokometnih plateh izjemno zanimivi."

Slovenska reprezentanca se bo zbrala v petek, 3. maja, in brez skupne vadbe z letalom prek Zagreba odpotovala do Berlina, nato pa se z avtobusom odpravila do Magdeburga. V močnem nemškem rokometnem središču, kjer igra tudi rekonvalescent Jure Natek, bo imela dva dopoldanska treninga na dan tekme v Magdeburgu in Dessauu.

Deničev seznam za tekmi z Nemčijo:

Vratarja: Urban Lesjak in Matevž Skok (oba Celje Pivovarna Laško);

Krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), Simon Razgor in Mario Šoštarič (oba Maribor Branik);

Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač (Cimos Koper), Borut Mačkovšek in Sebastian Skube (oba Celje Pivovarna Laško);

Krožni napadalci: Matej Gaber, Peter Pucelj (oba Gorenje Velenje), Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško) in Uroš Bundalo (Cimos Koper).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.