Šport
14 ogledov

Proti Nemcem le fantje iz slovenske lige

rokomet slovenska rokometna reprezentanca EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo takoj po prvomajskih praznikih odpotovala v Nemčijo in v deželi trikratnih svetovnih prvakov igrala prijateljski tekmi z domačo izbrano vrsto. Prvo bo igrala 4. maja v Magdeburgu, drugo pa dan kasneje v le streljaj oddaljenem Dessauu.

Za elitno slovensko izbrano vrsto, ki bo v obeh vzhodnonemških mestih igrala le z rokometaši iz 1. NLB Leasing lige, bosta bližnja obračuna zadnja pred junijskima odločilnima kvalifikacijskima tekmama z Romunijo in Belorusijo za nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta na Danskem, ob tem pa bo selektor Boris Denič preizkusil nekatere igralce, ki so na njegovem širšem seznamu, a še ne dovolj kakovostni za najtežje in najbolj usodne dvoboje.

Zdesetkani slovenski izbrani vrsti bo na nasprotni strani igrišča stala Nemčija, ki bo v Magdeburgu in Dessauu nastopila v polni zasedbi in z vsemi svojimi nosilci igre iz kakovostne bundeslige, a Denič temu ne pripisuje velike pozornosti.

"Nemci zanimivi po vseh rokometnih plateh"

"Na obeh tekmah z Nemčijo bom večjo minutažo odmeril igralcem, ki so z mojega širšega seznama in doslej niso dobili veliko priložnosti za dokazovanje, saj jih želim pripraviti za naslednje akcije. Teh igralcev ni veliko, a vendarle jih je nekaj," je uvodoma dejal Denič in dodal: "Pod mojim selektorskim mandatom še nismo igrali z Nemci, prej ali slej pa se bomo z njimi pomerili na velikih turnirjih. Zaradi tega sta tekmi v Magdeburgu in Dessauu nadvse dobrodošli, na njih bomo občutili nemško kakovost in filozofijo. Oni so po vseh teh rokometnih plateh izjemno zanimivi."

Slovenska reprezentanca se bo zbrala v petek, 3. maja, in brez skupne vadbe z letalom prek Zagreba odpotovala do Berlina, nato pa se z avtobusom odpravila do Magdeburga. V močnem nemškem rokometnem središču, kjer igra tudi rekonvalescent Jure Natek, bo imela dva dopoldanska treninga na dan tekme v Magdeburgu in Dessauu.

Deničev seznam za tekmi z Nemčijo:

Vratarja: Urban Lesjak in Matevž Skok (oba Celje Pivovarna Laško);

Krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), Simon Razgor in Mario Šoštarič (oba Maribor Branik);

Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač (Cimos Koper), Borut Mačkovšek in Sebastian Skube (oba Celje Pivovarna Laško);

Krožni napadalci: Matej Gaber, Peter Pucelj (oba Gorenje Velenje), Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško) in Uroš Bundalo (Cimos Koper).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.