Proti Rogliču in Pogačarju še eno slovito ime

Foto: Epa
Foto: Epa
Na francoski pentlji bo nastopil tudi kolesar, ki je slavil na vseh treh največjih dirkah.
Oglej si celoten članek

Kolesarska ekipa Israel Start Up je za AFP potrdila, da bo na letošnji kolesarski dirki po Franciji nastopil tudi Chris Froome. Štirikratni zmagovalec dirke sicer ni v taki formi, ko je bil v letih, ko je zmagoval, a v ekipi menijo, da lahko svoji ekipi, v katero je letos prestopil iz Ineosa, veliko pomaga.

"Jasno je, da ne morem dirke dobiti, s svojimi izkušnjami pa lahko veliko pomagam. Michael Woods je lahko zelo visoko in menim, da mu bo moja pomoč v boju za veh dobrodošla. Od nesreče na kriteriju Dauphine leta 2019 sem prevozil trnovo pot, a Tour je zame največja možna motivacija, pa čeprav se najbrž ne morem več potegovati za zmago," je dejal Froome.

Rivalstvo Pogačar vrgel rokavico Rogliču: "Skoraj sem že ..."

Letošnja dirka po Franciji se bo začela 26. junija v Brestu.

Froome je v profesionalni karavani že od leta 2007, je eden od sedmih kolesarjev, ki so zmagali na vse treh največjih večdnevnih dirkah, Touru, Giru in Vuelti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.