Protiteroristična vaja na stadionu

Foto: EPA
Foto: EPA
Na vaji je sodelovalo 120 gasilcev, 60 policistov, vključili pa so tudi 20 reševalnih vozil. Na stadionu je v vlogi prostovoljcev sodelovalo 450 ljudi.
Oglej si celoten članek

"Naš cilj je bil, da preizkusimo, kako usklajene so različne službe. Ustrezno opremo za boj proti nuklearnemu, radiološkemu, biološkemu in kemičnemu orožju imamo spravljeno v bližini stadionov," je vajo pojasnil vodja tamkajšnje policije Bertrand Baray.

Varnost bo zanesljivo ena največjih skrbi prirediteljev junijskega evropskega prvenstva v nogometu v Franciji. Pred začetkom tekmovanja so pred 14 dnevi že izvedli tudi simulacijo terorističnega napada v Nimesu. V simulaciji napada so Francozi pripravili scenarij napada na navijaško območje.

Ta zbirališča navijačev bodo po predvidevanjih prirediteljev varnostno najbolj ranljiva območja med EP, saj se bo pred tekmami in med njimi tam zbralo več tisoč ljudi na relativno majhnem območju.

Francija je lani doživela več krvavih terorističnih napadov, najbolj tragičen je bil novembrski v Parizu s 130 žrtvami. Nove skrbi pred EP pa je povzročil še letošnji teroristični napad v Bruslju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.