Šport
22 ogledov

Protiteroristična vaja na stadionu

Pariz - napad ob obletnici EPA
Na vaji je sodelovalo 120 gasilcev, 60 policistov, vključili pa so tudi 20 reševalnih vozil. Na stadionu je v vlogi prostovoljcev sodelovalo 450 ljudi.

"Naš cilj je bil, da preizkusimo, kako usklajene so različne službe. Ustrezno opremo za boj proti nuklearnemu, radiološkemu, biološkemu in kemičnemu orožju imamo spravljeno v bližini stadionov," je vajo pojasnil vodja tamkajšnje policije Bertrand Baray.

Varnost bo zanesljivo ena največjih skrbi prirediteljev junijskega evropskega prvenstva v nogometu v Franciji. Pred začetkom tekmovanja so pred 14 dnevi že izvedli tudi simulacijo terorističnega napada v Nimesu. V simulaciji napada so Francozi pripravili scenarij napada na navijaško območje.

Ta zbirališča navijačev bodo po predvidevanjih prirediteljev varnostno najbolj ranljiva območja med EP, saj se bo pred tekmami in med njimi tam zbralo več tisoč ljudi na relativno majhnem območju.

Francija je lani doživela več krvavih terorističnih napadov, najbolj tragičen je bil novembrski v Parizu s 130 žrtvami. Nove skrbi pred EP pa je povzročil še letošnji teroristični napad v Bruslju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.