Svet
37 ogledov

“Preprečili smo nove napade”

Policijska akcija v Parizu EPA
Velike protiteroristične racije v Bruslju in širom Francije. Policija je prijela sedem osumljencev.

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je potrdil, da je policija priprla francoskega državljana; pripadal naj bi mreži ekstremistov, ki je pripravljala nove napade v Franciji. “Sumimo, da je bil priprti v ožjem krogu pripravljalcev tega napada, sicer pa v vrhu teroristične organizacije, ki je napadla našo državo,” je povedal francoski minister.

Po tej aretaciji, ki jo je izvedla francoska protiteroristična služba DGSI, je sinoči potekala še hišna preiskava v severnem delu Pariza, je potrdil Cazeneuve. Ta se je včeraj mudil v Bruslju. Povedal je, da za zdaj še ni otipljivih dokazov da bi bil ta novi napad, ki so ga uspeli preprečiti, povezan z novembrskimi napadi na Pariz ali torkovimi na Bruselj.

Francoski mediji sicer poročajo, da je bil priprti že predhodno obsojen zaradi pripadnosti džihadistični mreži ter da so v njegovi hiši med preiskavo našli eksploziv.

Aretacije tudi v Belgiji

Belgijska policija je medtem včeraj v okviru preiskave torkovih napadov na letališče in podzemno železnico v Bruslju priprla šest ljudi, je potrdil urad belgijskega tožilstva.

Odločitev, ali bodo zoper priprte vložili obtožnico, bo znana danes tekom dneva. 

Komentarjev 7
  • Žurnalček 10:37 27.marec 2016.

    Prav ti je da so te zbrisal , kaj si pa Cerarja hvalil !

  • Žurnalček 10:36 27.marec 2016.

    Vsaka čast , samo mi vas sprašujemo ali nam to sploh treba ! Kdo bo plačal to poostreno varnost , ki ABSOLUTNO NI NITI NAJMANJŠA VARNOST , kajti na mesto dogodka pridete zmeraj prepozno , kar je popolnoma razumljivo , ...prikaži večvo , saj ne morete imeti kontrole nad 1.000.000 ljudi , za katere niste sigurni in ne veste niti to KAKO JIM JE IME !

  • erikkk 15:35 25.marec 2016.

    se popolnoma strinjam ... s kazenskimi zakoni v EU je take nemogoče kaznovati ... še zmeraj trdim da za te človekove pravice ne veljajo ... treba jih je počistit iz zemeljske oble.