Svet
42 ogledov

Umorili varnostnika in ukradli njegovo prepustnico

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Dva dni po napadih v Bruslju naj bi neznanci ubili varnostnika, ki je zaposlen v jedrski elektrarni v Charleroiju. Pogrešajo njegovo prepustnico.

Varnostnika naj bi ubili v četrtek zvečer, ko je sprehajal psa, policijske vire navaja belgijski časnik Derniere Heure, ki ga povzema RT News. Storilec naj bi odtujil varnostnikovo prepustnico za dostop do jedrske elektrarne. Oblasti so medtem sporočile, da so preklicale njegovo prepustnico.

Belgijske oblasti so v zadnjem času posvetile več pozornosti jedrskim objektom. Več kot sto vojakov varuje pet jedrskih objektov v državi. Med drugim so po nasvetu obveščevalnih služb enajstim zaposlenim odvzeli dovoljenje za dostop do elektrarn.

Omenjeni časnik je pred dnevi poročal, da naj bi teroristi ciljali belgijske jedrske elektrarne. Brata El Bakraoui naj bi tako pred dom direktorja belgijskega jedrskega programa namestila skrivno kamero, na katero sta ujela več deset ur posnetkov. Posnetke so preiskovalci našli v stanovanju Mohammeda Bakkalija, ki naj bi pripadal isti teroristični organizaciji. 

V Belgiji so po torkovih terorističnih napadih razglasili najvišjo stopnjo teroristične ogroženosti.

 

Komentarjev 28
  • stilist 20:57 26.marec 2016.

    Novinarji! Spet "naj bi"! Kaj je? Se to je zgodilo, ali se ni zgodilo?

  • h3o 19:37 26.marec 2016.

    dragec pejt masirat kameljine kemblje nazaj v ZOO!

  • kapibara 18:14 26.marec 2016.

    Še sami musliči so rekli EU križu: Demokracija vas bo pokopala.. .-( kar je lepo napisnov knjigi Bes in Ponos..