Prva Infantinova "žrtev"

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednik etične komisije Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Domenico Scala je ob robu kongresa v Ciudad de Mexico podal svoj nepreklicni odstop s položaja.
Oglej si celoten članek

Enainpetdesetletni Švicar Domenico Scala je odstopil v znamenje protesta zaradi reform novega predsednika Giannija Infantina, s katerimi naj bi komisijam in odborom odvzeli neodvisnost, poročajo tuji mediji.

Scalo so razjezila nova pooblastila, ki jih je dobil svet krovne svetovne nogometne organizacije, ki bo imel pristojnosti za razrešitev ter imenovanje vodilnih predstavnikov Fifinih komisij, vključno z nadzornimi telesi, finančno in etično komisijo.

"Takšne spremembe so v nasprotju z dobrim gospodarjenjem in bodo spodkopale dobre namene, ki jih skušamo doseči s prenovo organizacije," je bil oster Scala.

"Svet Fife bo dejansko lahko sprožil preiskavo in v končni fazi tudi razrešil člane nadzornih komisij, komisij, ki so ustanovljene, da bi neodvisno od vodstvenih struktur nadzirale delovanje zveze," je prepričan Scala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.