Šport > Nogomet
45 ogledov

Prva Infantinova "žrtev"

Domenico Scala EPA
Predsednik etične komisije Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Domenico Scala je ob robu kongresa v Ciudad de Mexico podal svoj nepreklicni odstop s položaja.

Enainpetdesetletni Švicar Domenico Scala je odstopil v znamenje protesta zaradi reform novega predsednika Giannija Infantina, s katerimi naj bi komisijam in odborom odvzeli neodvisnost, poročajo tuji mediji.

Scalo so razjezila nova pooblastila, ki jih je dobil svet krovne svetovne nogometne organizacije, ki bo imel pristojnosti za razrešitev ter imenovanje vodilnih predstavnikov Fifinih komisij, vključno z nadzornimi telesi, finančno in etično komisijo.

"Takšne spremembe so v nasprotju z dobrim gospodarjenjem in bodo spodkopale dobre namene, ki jih skušamo doseči s prenovo organizacije," je bil oster Scala.

"Svet Fife bo dejansko lahko sprožil preiskavo in v končni fazi tudi razrešil člane nadzornih komisij, komisij, ki so ustanovljene, da bi neodvisno od vodstvenih struktur nadzirale delovanje zveze," je prepričan Scala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.