Prva naloga: premagati Madžare

Foto: Žurnal24 Tine Urnaut in soigralci ta konec tedna igrajo z Madžari, Izraelci in Španci. (F
Slovenski odbojkarji si želijo neposredno uvrstitev na prihodnje evropsko prvenstvo. Ta konec tedna v Mariboru igrajo prvi del kvalifikacij – z Madžari, Izraelci in Španci.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca pod vodstvom novega selektorja Veselina Vukovića v petek zvečer v Mariboru začenja kvalifikacijski ciklus za uvrstitev na evropsko prvenstvo septembra prihodnje leto v Avstriji in na Češkem. Cilj ekipe je jasen – neposredna uvrstitev na prvenstvo stare celine. V petek so prvi na vrsti Madžari.

Tekme prvega kvalifikacijskega turnirja bo gostila mariborska dvorana Tabor, danes pa bo tekma z Madžari ob 19. uri. Selektor Vuković je na novinarski konferenci dejal, da se bo osredotočil na vsako ekipo posebej, saj je vsaka vredna spoštovanja, lahkih nasprotnikov pa v evropski odbojki ni. Cilj je, da ekipa na EP napreduje brez dodatnih kvalifikacij.

"Ne bi bilo prav, da bi razmišljali le o nedeljski tekmi, ko se bomo srečali morda s prvimi favoriti tega turnirja Španci, pri tem pa bi pozabili ali zanemarili prav tako pomembno tekmo proti Madžarom," je dejal Vuković in dodal: "To sem že povedal in bom še enkrat, vsaka reprezentanca si zasluži spoštovanje."

V soboto se bodo varovanci selektorja Vukovića na čelu s kapetanom Tinetom Urnautom pomerili še z Izraelci, v nedeljo ob 17. uri pa še s Španijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.