Šport
22 ogledov

Prva naloga: premagati Madžare

Tine Urnaut in soigralci ta konec tedna igrajo z Madžari, Izraelci in Španci. (F Žurnal24 main
Slovenski odbojkarji si želijo neposredno uvrstitev na prihodnje evropsko prvenstvo. Ta konec tedna v Mariboru igrajo prvi del kvalifikacij – z Madžari, Izraelci in Španci.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca pod vodstvom novega selektorja Veselina Vukovića v petek zvečer v Mariboru začenja kvalifikacijski ciklus za uvrstitev na evropsko prvenstvo septembra prihodnje leto v Avstriji in na Češkem. Cilj ekipe je jasen – neposredna uvrstitev na prvenstvo stare celine. V petek so prvi na vrsti Madžari.

Tekme prvega kvalifikacijskega turnirja bo gostila mariborska dvorana Tabor, danes pa bo tekma z Madžari ob 19. uri. Selektor Vuković je na novinarski konferenci dejal, da se bo osredotočil na vsako ekipo posebej, saj je vsaka vredna spoštovanja, lahkih nasprotnikov pa v evropski odbojki ni. Cilj je, da ekipa na EP napreduje brez dodatnih kvalifikacij.

"Ne bi bilo prav, da bi razmišljali le o nedeljski tekmi, ko se bomo srečali morda s prvimi favoriti tega turnirja Španci, pri tem pa bi pozabili ali zanemarili prav tako pomembno tekmo proti Madžarom," je dejal Vuković in dodal: "To sem že povedal in bom še enkrat, vsaka reprezentanca si zasluži spoštovanje."

V soboto se bodo varovanci selektorja Vukovića na čelu s kapetanom Tinetom Urnautom pomerili še z Izraelci, v nedeljo ob 17. uri pa še s Španijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.