Prvi preizkus za Garnbretovo, ki lovi zgodovinski dosežek

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Münchnu so danes na sporedu boji za prva kompleta odličij v športnem plezanju ter ura resnice za Janjo Garnbret, ki cilja na zlato medaljo v kar treh disciplinah.
Oglej si celoten članek

Na Kraljevem trgu oziroma Königsplatzu v Münchnu bodo danes podelili prva kompleta odličij na letošnjem evropskem prvenstvu v športnem plezanju, in sicer v ženskem težavnostnem plezanju in v moškem balvanskem plezanju. Pred finaloma, v težavnosti se bo v finalu merila osmerica, v balvanih šesterica, bodo izpeljali polfinala.

V moškem polfinalu najboljše dvajseterice v balvanih bodo od Slovencev nastopili Jernej Kruder s tretjim dosežkom kvalifikacij, Anže Peharc z 11. in Luka Potočar z 19..

Foto: Profimedia Janja Garnbret

V ženskem polfinalu težavnosti, v katerem se bo merilo 26 tekmovalk, bo nastopilo pet Slovenk, Sara Čopar, Lučka Rakovec, Vita Lukan, Mia Krampl in Janja Garnbret. Garnbretova in Kramplova sta v kvalifikacijah težavnosti poskrbeli za prvi in drugi dosežek, Lukanova je bila šesta, Rakovčeva sedma, Čoparjeva 12.

Dogajanje na prizorišču v bavarski prestolnici se bo začelo že ob 9.00 zjutraj z ženskim polfinalom težavnosti, ob 12. uri pa bo na sporedu še moški polfinale balvanov. Finalni boji se bodo začeli ob 16. uri.

V nedeljo bodo na sporedu še polfinalni in finalni preizkušnji v balvanih za ženske s Katjo Debevec, Vito Lukan in Janjo Garnbret v polfinalu ter v težavnosti za moške z Milanom Preskarjem, Domnom Škoficem in Luko Potočarjem v polfinalu.

Foto: Profimedia Janja Garnbret

Po nedeljskih finalih bosta znani tudi osmerici najboljših med ženskami in moškimi, ki se bosta 17. oziroma 18. avgusta pomerili za premierna evropska naslova v novi olimpijski disciplini, kombinaciji balvani-težavnost. Janja Garnbret meri na vse tri zlate kolajne, v balvanih, težavnosti in novi olimpijski disciplini.

Od Slovencev sta z uvrstitvijo v polfinala v obeh disciplinah kandidaturo za nastop v kombinaciji napovedala tudi Vita Lukan in Luka Potočar, Mia Krampl je z 21. mestom ostala brez polfinala v balvanih ter si priprla vrata za nastop v olimpijski kombinaciji.

Ni skrivala besa Naša zlata Janja z vso silo udarila: "To je žaljivo do nas!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.