Prva tekma, ki ni dala zadetka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Danska in Tunizija poskrbeli za prvo tekmo brez golov v Katarju.
Oglej si celoten članek

Danska in Tunizija šestič igrata na SP. Evropska zasedba je v Katar prišla kot ena tihih favoritov, posebej zaradi skoraj popolnih kvalifikacij, v katerih je prejela le tri zadetke. Tudi tokrat je mrežo ohranila nedotaknjeno, vendar bila predvsem v prvem polčasu nekajkrat na preizkušnji.

Tunizijci, ki so iskali svojo tretjo zmago na 16. tekmi na SP, so bili ob enakovredni igri v prvem polčasu konkretnejši, v drugem polčasu pa je bila terenska pobuda na strani Dancev, ki so zadeli tudi vratnico.

Tunizijci so v 23. minuti zadeli prek Issama Jebalija, a iz prepovedanega položaja. Eno lepših priložnosti v prvem delu so tudi imeli afriški predstavniki, ko je po kotu iz bližine v 39. minuti streljal Aissa Laidouni, toda nenatančno, v 42. minuti pa se je pred Kasperjem Schmeichlom znašel še Jebali, a je danski vratar izvrstno posredoval.

V drugem polčasu so v 55. minuti prek Andreasa Skova Olsna zadeli tudi Danci, toda tudi iz prepovedanega položaja. So pa igralci s severa Evrope vse bolj prevzemali pobudo.

V 69. minuti je Christian Eriksen prišel do odprtega strela, a se je tunizijski čuvaj mreže Aymen Dahmen izkazal, malce zatem pa je Andreas Cornelius s slabega metra žogo z glavo poslal v vratnico.

Tudi v zadnjem delu tekme so Danci neuspešno iskali pot skozi tunizijsko obrambo, so pa v 94. upali na najstrožjo kazen, a so se sodniki po ogledu posnetka odločili, da ni šlo za nedovoljeno igranje z roko enega tunizijskih igralcev. Podobno je bilo na drugi strani v 71. minuti po domnevnem igranju z roko Joakima Maehleja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.