Prva zmaga Cimosa med elito

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Slovenski rokometni prvak Cimos iz Kopra je v 2. kolu Lige prvakov proti poljski Wisli prišel do prve zmage. Poljaki so v Bonifiki padli s 27:24.
Oglej si celoten članek

Izbranci Fredija Radojkoviča so po uvodnem porazu pri makedonskem Metalurgu iz Skopja vknjižili prvi par točk v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. V koprski Bonifiki je padel poljski prvak iz Plocka, v domači ekipi pa je bil najbolj učinkovit Milorad Krivokapić z desetimi goli. Jure Dobelšek je prispeval pet, Matjaž Brumen pa štiri gole.

Že uvodne minute med slovenskimi in poljskimi prvaki so napovedale, da se bo v Bonifiki vodil neusmiljen boj za vsak košček igrišča. Po petih minutah igre se je na semaforju svetil izid 1:1, oboji pa so se izkazali z granitno igro v obrambi. Poljaki nikakor niso našli "protistrupa" za Krivokapića, ki je dosegel štiri uvodne domače gole, medtem ko je bil seznam strelcev pri gostih veliko daljši.

Radojković je v igralskem primanjkljaju na mestu krožnega napadalca takoj v ogenj poslal nadarjenega, a ne dovolj izkušenega Uroša Bundala, družbo pa so mu delali še Robert Konečnik in Uroš Rapotec na krilnih ter Krivokapić, Dean Bombač in Sebastjan Skube na zunanjih položajih. A poljski prvaki so bili tisti, ki so večji del prvega polčasa narekovali ritem igre, v 12. minuti so gostitelji prvič na tekmi zaostali za tri (5:8), brez spremembe izida je bilo tudi šest minut kasneje (7:10).

Le minuto kasneje je Adam Wisniewski naredil dve zaporedni "neumnosti", kar so Koprčani izkoristili in z zadetki Bombača, Vladimirja Ostojića in Jureta Dobelška tekmo v 21. minuti postavili v začetno izhodišče (10:10). V hudem in ogorčenem boju se je najbolj zaiskrilo v 28. minuti, ko je Bundalo na bolj možat način zaustavil ideologa igre Wisle Nikolo Eklemovića. Ta je občasnemu slovenskemu reprezentantu zagrozil povračilo v slačilnici, a so se strasti hitro umirile, Koprčani pa so z zadetkom Matjaža Brumna na velik odmor odšli z golom prednosti (14:13).

Odločitev o zmagovalcu je padla v začetku drugega polčasa, ko so Koprčani sijajno zaigrali v obrambi. Ob tem je vratar Gorazd Škof nanizal nekaj lepih obramb, kar je dvignilo njegove soigralce, ki so si v 35. minuti prvič na dvoboju priigrali tri gole prednosti (17:14), v 42. minuti pa prek Brumna - pred tem je zadel še Konečnik - prvič na dvoboju povedli s petimi zadetki (20:15). Poljski prvak je bil v prvem delu drugega polčasa povsem izgubljen, v svojih vrstah pa tudi ni imel igralca, ki bi ga povlekel iz povprečja.

Slovenski prvaki so tekmečeve težave s pridom izkoristili, ob solidni obrambi so v napadu zaigrali precej hitreje, kar je bilo najboljše orožje za nekoliko bolj okorne Poljake. Ko je Brumen v 48. minuti povišal na +6 (24:18) je bilo jasno, da bosta točki ostali Kopru. Poljaki so v sklepnih minutah resda uprizorili pravo "gonjo" za gostitelji in se v 58. minuti približali na dva gola zaostanka (24:26), celotne tekme pa vendarle niso postavili na glavo in točki sta ostali v Kopru.

Izjave po tekmi:

Fredi Radojkovič, trener Cimosa Kopra:
"Na začetku smo igrali malce pod pritiskom, tako da naša igra ni stekla. Ob koncu prvega polčasa smo že prikazali pravo igro v obrambi, v drugem polčasu pa smo jo dvignili še za stopnjo višje. Ob tem se je razigral tudi vratar Gorazd Škof, stekel je tudi napad in točki sta zasluženo ostali v Kopru."

Jure Dobelšek, igralec Cimos Kopra:
"Tekmo smo dobili z našo dobro igro v obrambi. Ta je bila na ravni minule sezone. Poznalo se je, da je mesto v obrambi zasedel Matjaž Mlakar, ki se po poškodbi počasi vrača v formo, pa tudi Uroš Bundalo je odlično opravil svoje obrambne naloge. Današnja tekma je lepa popotnica pred gostovanjem v Constanti, čeravno vemo, da nas tam čaka težko delo."

Lars Walther, trener Wisle:
"V prvem polčasu je bila tekma zelo enakovredna, v drugem pa v napadu nismo našli pravega odgovora na zelo dobro domačo igro v obrambi."

Boštjan Kavaš, igralec Wisle iz Plocka:
"Že na drugi zaporedni tekmi se nam je zgodilo, da nas je premagal en igralec, tokrat je bil to Krivokapić. Tekmo smo dobro začeli, nato pa smo padli v črno serijo. Tega si enostavno več ne smemo dovoliti."

Liga prvakov, 2. kolo:

Cimos Koper : Wisla Plock 27:24 (14:13)
Krivokapić 10, Dobelšek 5, Brumen 4; Toromanović 5, Spanne 4, Kavaš 3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:01 8. Oktober 2011.

    ...BRAVO KOPER...lepo je bilo videt...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.