Šport
16 ogledov

Prva zmaga Cimosa med elito

zoran jovičič cimos koper Barbara Milavec
Slovenski rokometni prvak Cimos iz Kopra je v 2. kolu Lige prvakov proti poljski Wisli prišel do prve zmage. Poljaki so v Bonifiki padli s 27:24.

Izbranci Fredija Radojkoviča so po uvodnem porazu pri makedonskem Metalurgu iz Skopja vknjižili prvi par točk v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. V koprski Bonifiki je padel poljski prvak iz Plocka, v domači ekipi pa je bil najbolj učinkovit Milorad Krivokapić z desetimi goli. Jure Dobelšek je prispeval pet, Matjaž Brumen pa štiri gole.

Že uvodne minute med slovenskimi in poljskimi prvaki so napovedale, da se bo v Bonifiki vodil neusmiljen boj za vsak košček igrišča. Po petih minutah igre se je na semaforju svetil izid 1:1, oboji pa so se izkazali z granitno igro v obrambi. Poljaki nikakor niso našli "protistrupa" za Krivokapića, ki je dosegel štiri uvodne domače gole, medtem ko je bil seznam strelcev pri gostih veliko daljši.

Radojković je v igralskem primanjkljaju na mestu krožnega napadalca takoj v ogenj poslal nadarjenega, a ne dovolj izkušenega Uroša Bundala, družbo pa so mu delali še Robert Konečnik in Uroš Rapotec na krilnih ter Krivokapić, Dean Bombač in Sebastjan Skube na zunanjih položajih. A poljski prvaki so bili tisti, ki so večji del prvega polčasa narekovali ritem igre, v 12. minuti so gostitelji prvič na tekmi zaostali za tri (5:8), brez spremembe izida je bilo tudi šest minut kasneje (7:10).

Le minuto kasneje je Adam Wisniewski naredil dve zaporedni "neumnosti", kar so Koprčani izkoristili in z zadetki Bombača, Vladimirja Ostojića in Jureta Dobelška tekmo v 21. minuti postavili v začetno izhodišče (10:10). V hudem in ogorčenem boju se je najbolj zaiskrilo v 28. minuti, ko je Bundalo na bolj možat način zaustavil ideologa igre Wisle Nikolo Eklemovića. Ta je občasnemu slovenskemu reprezentantu zagrozil povračilo v slačilnici, a so se strasti hitro umirile, Koprčani pa so z zadetkom Matjaža Brumna na velik odmor odšli z golom prednosti (14:13).

Odločitev o zmagovalcu je padla v začetku drugega polčasa, ko so Koprčani sijajno zaigrali v obrambi. Ob tem je vratar Gorazd Škof nanizal nekaj lepih obramb, kar je dvignilo njegove soigralce, ki so si v 35. minuti prvič na dvoboju priigrali tri gole prednosti (17:14), v 42. minuti pa prek Brumna - pred tem je zadel še Konečnik - prvič na dvoboju povedli s petimi zadetki (20:15). Poljski prvak je bil v prvem delu drugega polčasa povsem izgubljen, v svojih vrstah pa tudi ni imel igralca, ki bi ga povlekel iz povprečja.

Slovenski prvaki so tekmečeve težave s pridom izkoristili, ob solidni obrambi so v napadu zaigrali precej hitreje, kar je bilo najboljše orožje za nekoliko bolj okorne Poljake. Ko je Brumen v 48. minuti povišal na +6 (24:18) je bilo jasno, da bosta točki ostali Kopru. Poljaki so v sklepnih minutah resda uprizorili pravo "gonjo" za gostitelji in se v 58. minuti približali na dva gola zaostanka (24:26), celotne tekme pa vendarle niso postavili na glavo in točki sta ostali v Kopru.

Izjave po tekmi:

Fredi Radojkovič, trener Cimosa Kopra:
"Na začetku smo igrali malce pod pritiskom, tako da naša igra ni stekla. Ob koncu prvega polčasa smo že prikazali pravo igro v obrambi, v drugem polčasu pa smo jo dvignili še za stopnjo višje. Ob tem se je razigral tudi vratar Gorazd Škof, stekel je tudi napad in točki sta zasluženo ostali v Kopru."

Jure Dobelšek, igralec Cimos Kopra:
"Tekmo smo dobili z našo dobro igro v obrambi. Ta je bila na ravni minule sezone. Poznalo se je, da je mesto v obrambi zasedel Matjaž Mlakar, ki se po poškodbi počasi vrača v formo, pa tudi Uroš Bundalo je odlično opravil svoje obrambne naloge. Današnja tekma je lepa popotnica pred gostovanjem v Constanti, čeravno vemo, da nas tam čaka težko delo."

Lars Walther, trener Wisle:
"V prvem polčasu je bila tekma zelo enakovredna, v drugem pa v napadu nismo našli pravega odgovora na zelo dobro domačo igro v obrambi."

Boštjan Kavaš, igralec Wisle iz Plocka:
"Že na drugi zaporedni tekmi se nam je zgodilo, da nas je premagal en igralec, tokrat je bil to Krivokapić. Tekmo smo dobro začeli, nato pa smo padli v črno serijo. Tega si enostavno več ne smemo dovoliti."

Liga prvakov, 2. kolo:

Cimos Koper : Wisla Plock 27:24 (14:13)
Krivokapić 10, Dobelšek 5, Brumen 4; Toromanović 5, Spanne 4, Kavaš 3

Komentarjev 1
  • 1111 22:01 08.oktober 2011.

    ...BRAVO KOPER...lepo je bilo videt...