Prva zmaga za Nemko

Foto: Epa Denise Herrmann
Slovenki na zasledovalni tekmi.
Oglej si celoten članek

Nemška biatlonka Denise Herrmann je slavila na ženskem sprintu za svetovni pokal, s čimer si je nekdanja smučarska tekačica priborila prvo zmago v karieri. Za 15,2 sekunde je zaostala Francozinja Justine Braisaz, varovanka slovenskega trenerja Uroša Velepca Ukrajinka Julija Džima na tretjem mestu pa za 19,6 sekunde.

Osemindvajsetletna Nemka, ki šele drugo sezono nastopa v biatlonu, je tokrat pokazala izredno tekaško formo, saj je morala po drugem strelskem postanku enkrat v kazenski krog, v zadnjih 2,5 kilometra v smučini pa je tekmice, Braisazova in Džima sta zadeli vseh 10 tarč, premagala za 20 sekund in več ter se v olimpijski zimi veselila nekoliko presenetljive zmage.

Biatlon (M) Bauerja pokopal poslednji strel, vrnitev Faka

Slovenki sta bili s po eno strelsko napako prepričljivi predvsem v strelskem delu, v smučini pa nista enakovredni najboljšim. Točke so bile vnovič nedosegljive. Anja Eržen je na 47. mestu za točkami zaostala 11 sekund, mlada 20-letna Urška Poje pa je bila 57., s čimer sta se obe prebili vsaj na nedeljsko zasledovanje.

V Östersundu bo v soboto ob 14.45 na sporedu še moški sprint.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.