Šport > Zimski športi
54 ogledov

Prva zmaga za Nemko

Denise Herrmann Epa
Slovenki na zasledovalni tekmi.

Nemška biatlonka Denise Herrmann je slavila na ženskem sprintu za svetovni pokal, s čimer si je nekdanja smučarska tekačica priborila prvo zmago v karieri. Za 15,2 sekunde je zaostala Francozinja Justine Braisaz, varovanka slovenskega trenerja Uroša Velepca Ukrajinka Julija Džima na tretjem mestu pa za 19,6 sekunde.

Osemindvajsetletna Nemka, ki šele drugo sezono nastopa v biatlonu, je tokrat pokazala izredno tekaško formo, saj je morala po drugem strelskem postanku enkrat v kazenski krog, v zadnjih 2,5 kilometra v smučini pa je tekmice, Braisazova in Džima sta zadeli vseh 10 tarč, premagala za 20 sekund in več ter se v olimpijski zimi veselila nekoliko presenetljive zmage.

Klemen Bauer SP v biatlonu Hochfilzen Biatlon (M) Šport Bauerja pokopal poslednji strel, vrnitev Faka

Slovenki sta bili s po eno strelsko napako prepričljivi predvsem v strelskem delu, v smučini pa nista enakovredni najboljšim. Točke so bile vnovič nedosegljive. Anja Eržen je na 47. mestu za točkami zaostala 11 sekund, mlada 20-letna Urška Poje pa je bila 57., s čimer sta se obe prebili vsaj na nedeljsko zasledovanje.

V Östersundu bo v soboto ob 14.45 na sporedu še moški sprint.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.