Prvaki po prvo mesto

Foto: EPA
Foto: EPA
Liga prvakov. V ukrajinskem Donecku se bosta pomerila vodilna kluba skupine E.
Oglej si celoten članek

Nogomet. Chelsea je doma nazadnje izgubil oktobra 2003, ko ga je na Stamford Bridgeu z 2:0 ugnal Beşiktaş. Turke je takrat vodil romunski strateg Mircea Lucescu, ki zdaj že vrsto let sedi na klopi Šahtarja. Ta je v zadnjem kolu Lige prvakov iztržil remi pri Juventusu, Chelsea pa je v gosteh s kar 4:0 odpravil danski Nordsjælland.

Velik korak k napredovanju

“V Ligi prvakov so vse tekme težke. Raven tekmovanja je zelo visoka, tokrat pa bo še nekoliko težje, saj se bomo pomerili s Chelseajem. Če bomo igrali dobro, bomo že naredili velik korak k napredovanju v drugi krog tekmovanja,” pred domačim dvobojem z branilci naslova razmišlja brazilski vezist Villian. Zmerno optimistični so tudi gostujoči nogometaši. “Ukrajino imam v lepem spominu zaradi letošnjega evropskega prvenstva. Upam, da se bomo vrnili z zmago in prvim mestom v skupini,” pravi Španec Juan Mata, ki je konec tedna z goloma in podajo odločil londonski derbi s Tottenhamom (4:2). Ta bo v četrtek v Evropski ligi gostoval v Mariboru. V skupini E se bosta pomerila še Nordsjælland in Juventus, favoriti pa so Italijani.

Niso kot Chelsea

“Nimamo podobne mentalitete kot Chelsea, ki se je v prejšnji sezoni v Barceloni le branil. Poskušali si bomo pripraviti priložnosti, tako kot ob uspehu v Moskvi. Ne bo lahko, a to je zame in fante velik izziv,” pa se dvoboja z Barço veseli trener Celtica Neil Lennon. “Mogoče ljudje Celtica na začetku sezone niso jemali resno, a mi ga. Doma je remiziral z Benfico, v gosteh pa ugnal Spartak. Škotje so zelo nevarni v protinapadih, ekipe, ki igrajo brez pritiska, je težko premagovati,” je previden strateg Kataloncev Tito Vilanova. Celtic je na 12 tekmah v Španiji trikrat remiziral in bil devetkrat poražen, Barcelona pa je edini poraz proti Škotom doživela v sezoni 1986/87, ko jo je z 2:1 ugnal Dundee United.

Liga prvakov, 3. kolo:

Skupina E:
20.45 Nordsjælland – Juventus Torino

20.45 Šahtar Donjeck – Chelsea


skupina F:
20.45 Lille – Bayern München

20.45 Bate Borisov – Valencia


skupina G
18.00 Spartak Moskva – Benfica Lizbona

20.45 Barcelona – Celtic Glasgow


skupina H
20.45 Galatasaray – Cluj

20.45 Manchester United – Braga

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:37 23. Oktober 2012.

    KAJ PA JUVENTUS BUDALE ENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.