Šport > Nogomet
17 ogledov

Prvaki po prvo mesto

Cahill Kalou Oscar Ivanović Tottenham Chelsea Premier League Anglija liga prvens EPA
Liga prvakov. V ukrajinskem Donecku se bosta pomerila vodilna kluba skupine E.

Nogomet. Chelsea je doma nazadnje izgubil oktobra 2003, ko ga je na Stamford Bridgeu z 2:0 ugnal Beşiktaş. Turke je takrat vodil romunski strateg Mircea Lucescu, ki zdaj že vrsto let sedi na klopi Šahtarja. Ta je v zadnjem kolu Lige prvakov iztržil remi pri Juventusu, Chelsea pa je v gosteh s kar 4:0 odpravil danski Nordsjælland.

Velik korak k napredovanju

“V Ligi prvakov so vse tekme težke. Raven tekmovanja je zelo visoka, tokrat pa bo še nekoliko težje, saj se bomo pomerili s Chelseajem. Če bomo igrali dobro, bomo že naredili velik korak k napredovanju v drugi krog tekmovanja,” pred domačim dvobojem z branilci naslova razmišlja brazilski vezist Villian. Zmerno optimistični so tudi gostujoči nogometaši. “Ukrajino imam v lepem spominu zaradi letošnjega evropskega prvenstva. Upam, da se bomo vrnili z zmago in prvim mestom v skupini,” pravi Španec Juan Mata, ki je konec tedna z goloma in podajo odločil londonski derbi s Tottenhamom (4:2). Ta bo v četrtek v Evropski ligi gostoval v Mariboru. V skupini E se bosta pomerila še Nordsjælland in Juventus, favoriti pa so Italijani.

Niso kot Chelsea

“Nimamo podobne mentalitete kot Chelsea, ki se je v prejšnji sezoni v Barceloni le branil. Poskušali si bomo pripraviti priložnosti, tako kot ob uspehu v Moskvi. Ne bo lahko, a to je zame in fante velik izziv,” pa se dvoboja z Barço veseli trener Celtica Neil Lennon. “Mogoče ljudje Celtica na začetku sezone niso jemali resno, a mi ga. Doma je remiziral z Benfico, v gosteh pa ugnal Spartak. Škotje so zelo nevarni v protinapadih, ekipe, ki igrajo brez pritiska, je težko premagovati,” je previden strateg Kataloncev Tito Vilanova. Celtic je na 12 tekmah v Španiji trikrat remiziral in bil devetkrat poražen, Barcelona pa je edini poraz proti Škotom doživela v sezoni 1986/87, ko jo je z 2:1 ugnal Dundee United.

Liga prvakov, 3. kolo:

Skupina E:
20.45 Nordsjælland – Juventus Torino

20.45 Šahtar Donjeck – Chelsea


skupina F:
20.45 Lille – Bayern München

20.45 Bate Borisov – Valencia


skupina G
18.00 Spartak Moskva – Benfica Lizbona

20.45 Barcelona – Celtic Glasgow


skupina H
20.45 Galatasaray – Cluj

20.45 Manchester United – Braga

Komentarjev 1