Prvaki povedli, finalisti tonejo

Foto: Žurnal24 Marc-Andre Fleury je zaklenil vrata in Penguins so povedli 2:1 v zmagah. (Foto:
Branilci naslova Pittsburgh Penguins so v Montrealu v polfinalu Vzhoda premagali Canadiens ter v seriji povedli 2:1. San Jose Sharks pa so v polfinalu Zahoda tretjič premagali lanske finaliste Detroit Red Wings.
Oglej si celoten članek

Tekmo v Detroitu je odločil Patrick Marleau v osmi minuti podaljška ter San Joseju priigral zmago s 4:3 proti Red Wingsom. San Jose od napredovanja v konferenčni finale loči le zmaga. Četrta polfinalna tekma bo v četrtek v Detroitu, kjer domače moštvo čaka sila težko delo spremeniti razplet končnice.

Hokejisti Red Wings so upe na morebitno zmago zapravili v tretji tretjini, ko so gostje nadoknadili zaostanek dveh golov in priigrali podaljšek. Domača ekipa je s 3:1 vodila vse do sedme minute tretje tretjine, ko je Joe Thornton znižal zaostanek na 2:3, nekaj več kot šest minut pred koncem pa je Kanadčan Logan Couture poravnal izid na 3:3. Detroit je bolje začel. V 14. in 19. minuti tekme sta za vodstvo Detroita z 2:0 zadela švedski veteran Tomas Holmström in Dan Cleary. Le štiri sekunde pred koncem uvodne tretjine je za San Jose zadel Devin Setoguchi. V drugi minuti druge tretjine je zadnjič na tekmi za domače zadel Henrik Zetterberg.

Po porazu na domačem ledu so si aktualni lastniki prestižnega Stanleyjevega pokala znova zagotovili vodstvo. Marc-Andre Fleury je zaprl vrata ter z 18 obrambami prišel do svojega četrtega shutouta v končnici prvenstva lige NHL ter prvega po 18. maju 2008, ko je Pittsburgh s 6:0 premagal Philadelphio. Najbolj zaslužen za hladno prho domačih navijačev v Montrealu je bil Rus Jevgenij Malkin, ki je izkoristil številčno premoč na ledu ter v drugi minuti tretje tretjine ukanil slovaškega vratarja Kanadčanov Jaroslava Halaka.

Malkin je za svoj peti gol v tokratni končnici prestregel plošček rojaka Sergeja Gončarja. Usodo Montreala je zapečatil Pascal Dupuis s strelom v nebranjeno mrežo le 15 sekund pred iztekom rednega dela. Pittsburgh je v celoti dominiral na ledeni ploskvi v Montrealu, domače moštvo so v strelih ugnali s 25:18. S pravo kanonado so Halakova vrata zasuli v drugi tretjini (13:3), a je bil Slovak vedno na pravem mestu. Njegova zbranost je popustila šele v tretjini tretjini, kar je prvi izkoristil Malkin. Četrta tekma konferenčnega polfinala bo v četrtek v Montrealu, ki je v letošnji končnici izgubil tri tekme doma.

Liga NHL, 2. kolo končnice, tekmi 4. 5.:

Vzhod
Montreal Canadiens : Pittsburgh Penguins 0:2  /1:2/

Zahod
Detroit Red Wings : San Jose Sharks 3:4 (po podaljšku)  /0:3/

*v poševnicah je izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.