Šport
17 ogledov

Prvaki povedli, finalisti tonejo

Marc-Andre Fleury je zaklenil vrata in Penguins so povedli 2:1 v zmagah. (Foto: Žurnal24 main
Branilci naslova Pittsburgh Penguins so v Montrealu v polfinalu Vzhoda premagali Canadiens ter v seriji povedli 2:1. San Jose Sharks pa so v polfinalu Zahoda tretjič premagali lanske finaliste Detroit Red Wings.

Tekmo v Detroitu je odločil Patrick Marleau v osmi minuti podaljška ter San Joseju priigral zmago s 4:3 proti Red Wingsom. San Jose od napredovanja v konferenčni finale loči le zmaga. Četrta polfinalna tekma bo v četrtek v Detroitu, kjer domače moštvo čaka sila težko delo spremeniti razplet končnice.

Hokejisti Red Wings so upe na morebitno zmago zapravili v tretji tretjini, ko so gostje nadoknadili zaostanek dveh golov in priigrali podaljšek. Domača ekipa je s 3:1 vodila vse do sedme minute tretje tretjine, ko je Joe Thornton znižal zaostanek na 2:3, nekaj več kot šest minut pred koncem pa je Kanadčan Logan Couture poravnal izid na 3:3. Detroit je bolje začel. V 14. in 19. minuti tekme sta za vodstvo Detroita z 2:0 zadela švedski veteran Tomas Holmström in Dan Cleary. Le štiri sekunde pred koncem uvodne tretjine je za San Jose zadel Devin Setoguchi. V drugi minuti druge tretjine je zadnjič na tekmi za domače zadel Henrik Zetterberg.

Po porazu na domačem ledu so si aktualni lastniki prestižnega Stanleyjevega pokala znova zagotovili vodstvo. Marc-Andre Fleury je zaprl vrata ter z 18 obrambami prišel do svojega četrtega shutouta v končnici prvenstva lige NHL ter prvega po 18. maju 2008, ko je Pittsburgh s 6:0 premagal Philadelphio. Najbolj zaslužen za hladno prho domačih navijačev v Montrealu je bil Rus Jevgenij Malkin, ki je izkoristil številčno premoč na ledu ter v drugi minuti tretje tretjine ukanil slovaškega vratarja Kanadčanov Jaroslava Halaka.

Malkin je za svoj peti gol v tokratni končnici prestregel plošček rojaka Sergeja Gončarja. Usodo Montreala je zapečatil Pascal Dupuis s strelom v nebranjeno mrežo le 15 sekund pred iztekom rednega dela. Pittsburgh je v celoti dominiral na ledeni ploskvi v Montrealu, domače moštvo so v strelih ugnali s 25:18. S pravo kanonado so Halakova vrata zasuli v drugi tretjini (13:3), a je bil Slovak vedno na pravem mestu. Njegova zbranost je popustila šele v tretjini tretjini, kar je prvi izkoristil Malkin. Četrta tekma konferenčnega polfinala bo v četrtek v Montrealu, ki je v letošnji končnici izgubil tri tekme doma.

Liga NHL, 2. kolo končnice, tekmi 4. 5.:

Vzhod
Montreal Canadiens : Pittsburgh Penguins 0:2  /1:2/

Zahod
Detroit Red Wings : San Jose Sharks 3:4 (po podaljšku)  /0:3/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.