Prvaki razbili Kosmatince

Foto: Profimedia
Začela se je nova sezona v najmočnejši hokejski ligi na svetu.
Oglej si celoten članek

Aktualni prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Washington Capitals so v četrtek na najboljši možni način odprli novo sezono. Po tradicionalnem dvigu prapora v domači dvorani so z izjemno predstavo s 7:0 odpihnili z leda večne tekmece na vzhodu Boston Bruins.

Štiri mesece po tem, ko je po 44 let čakanja dvignili Stanleyev pokal, je moštvo iz ameriške prestolnice takoj pokazalo, da misli resno z obrambo naslova. Še pred začetkom tekme so v Washingtonu opravili krajšo proslavo osvojenega naslova. Superzvezdnik Aleksander Ovečkin je kot zadnji prišel iz tunela s Stanleyevem pokalom v rokah, z njim naredil krog okoli ledene ploskve, nato pa so v dvorani Capital One dvignili prapor prvakov v sezoni 2017-18.

V nadaljevanju je sledil prvi, zelo odločen, korak v obrambi naslova. Ovečkin je za ekipo Washingtona, ki je skoraj nespremenjena v primerjavi z lansko sezono, dosegel en gol in enkrat podal, Jevgeni Kuznecov je dvakrat zadel, Niklas Backstrom pa je trikrat podal, medtem ko je vratar Braden Holtby prvič v 18 mesecih na tekmi redne sezone zaklenil vrata. Tekme, ene od štirih na prvi večer sezone, je bilo tako rekoč konec že po 28. minutah, ko je za vodstvo s 5:0 drugič zadel Kuznecov.

V dveh kanadskih derbijih so Toronto Maple Leafs s 3:2 po golu v podaljšku na domačem ledu premagali Montreal Canadiens, Vancouver Canucks pa so s 5:2 nadigrali gostujoče Calgary Flames. Na preostali tekmi v San Joseju so gostujoči Anaheim Ducks s 5:2 premagali domačo ekipo.

Ravno San Jose bo prvi nasprotnik slovenskega asa Anžeta Kopitarja in njegovih Kraljev iz Los Angelesa. Tekma se bo igrala v noči na soboto v kalifornijski prestolnici.

NHL Kopitarjevi Kralji najslabše v 44 letih

NHL, izidi:

Washington Capitals - Boston Bruins 7:0
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3:2*
Vancouver Canucks - Calgary Flames 5:2
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 2:5

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.