Šport
303 ogledov

Kopitarjevi Kralji najslabše v 44 letih

Anže Kopitar LA Kings
Moštvo iz Kalifornije se v novo sezono ne bo podalo z dobrimi občutki.

Hokejisti Los Angeles Kings so se v okviru priprav na novo sezono severnoameriškega prvenstva NHL v razprodani domači dvorani Staples Center pomerili z Anaheim Ducks in izgubili z 0:3. Kapetan Kraljev Slovenec Anže Kopitar je na ledu preživel 20 minut in pol ter v tem času ostal brez točke.

LA Kings so tako pripravljalne tekme za novo sezono končali le z eno zmago v osmih nastopih, izkupiček 1-6-1 pa je najslabši klubski dosežek vse do sezone 1974/75. A to še ni vse. Za nameček se je v drugi tretjini poškodoval eden ključnih igralcev Dustin Brown, ki se ni več vrnil v igro. Predstavnik kraljev je po tekmi potrdil, da gre za poškodbo zgornjega dela telesa.

Kljub slabih pripravah na novo sezono lige NHL je Anže Kopitar po tekmi v pogovoru za LA Kings Insider umirjal žogo. "Mislim, da ni treba gnati posebne panike, a moramo se zavedati, da moramo bistveno izboljšati ravnanje s ploščkom. Moramo izpiliti našo igro, to je gotovo. Vsi fantje tu se tega zavedamo, zato bomo na tem trdo delali," je dejal Hrušičan. O nadaljevanju pa je Kopitar dodal: "Pred nami je izjemno pomemben teden. Prepričan sem, da bomo do petka nared."

Jordan Staal Henrik Zetterberg Konec Šport Zvezdnik zaradi poškodbe končal kariero
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.