Prvaki slavili pri Hudičih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V noči na sredo so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali deset tekem.
Oglej si celoten članek

Aktualni lastniki Stanleyjevega pokala, hokejisti Pittsburgh Penguins, so v gosteh s 5:2 slavili zmago proti New Jersey Devils. Pingvini so drugo najboljše moštvo v ligi NHL s seštevkom 51 točk, le točko manj imajo od vodilnega Columbusa.

Columbus Blue Jackets ostaja najbolj vroča ekipa v severnoameriški hokejski ligi. Modri jopiči so na domači ledeni ploskvi s 4:3 premagali Boston Bruins ter prišli do še trinajste zaporedne zmage za ubranitev vodstva na lestvici lige NHL.

Hokejisti New York Rangers so bili s 4:3 boljši od Ottawa Senators, ekipa Detroit Red Wings je klonila doma s 3:4 proti Buffalo Sabres. Tudi moštvo Chicago Blackhawks je vpisalo domači poraz, s 3:1 so bili boljši gostje Winnipeg Jets. Hokejisti Dallas Stars so ukanili Arizona Coyotes s 3:2, moštvu Washington Capitals pa je spodrsnilo v gosteh pri ekipi New York Islanders, ki je bila boljša s 4:3.

Zmagoviti niz nadaljujejo hokejisti Minnesota Wild, ki so po podaljšku v gosteh s 3:2 premagali Nashville Predators za še enajsto zaporedno zmago. Ekipa Colorado Avalanche na domačem ledu ni imela možnosti proti razigranim hokejistom Calgary Flames, ki so slavili s 6:3. Derbi pacifiške skupine zahodne konference lige NHL Anaheim Ducks - San Jose Sharks, je pripadel ekipi iz San Joseja, ki je v gosteh s 3:2 po podaljšku ugnala racmane.

Ekipo Los Angeles Kings, za katero igra Anže Kopitar, čaka v noči na četrtek gostovanje pri Vancouver Canucks. Kralji so v razvrstitvi tihomorske skupine z 38 točkami na petem mestu in imajo sedem točk manj od vodilnega San Joseja. Vancouver na šestem mestu ima sedem točk manj od moštva iz Los Angelesa.

Liga NHL:

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 2:5
New York Rangers - Ottawa Senators 4:3
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 3:4
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 1:3
Arizona Coyotes - Dallas Stars 2:3
New York Islanders - Washington Capitals 4:3
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 4:3
Nashville Predators - Minnesota Wild 2:3*
Colorado Avalanche - Calgary Flames 3:6
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 2:3*

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.